EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Svet

Vozniki Mercedesov tožijo proizvajalca: odškodnina zaradi manipulacij z izpusti

Deli na:
Vozniki Mercedesov tožijo proizvajalca: odškodnina zaradi manipulacij z izpusti

Fotografija je simbolična. - Foto: Daimler

Zveza nemških potrošniških organizacij VZBV je v imenu lastnikov avtomobilov Mercedes-Benz vložila skupinsko tožbo zoper nemškega lastnika te avtomobilske znamke Daimler. Tožniki Daimlerju očitajo namerno manipuliranje z izpusti njihovih vozil, zato od njega zahtevajo odškodnino.

Vodja VZBV Klaus Müller je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pojasnil, da je bila tožba vložena na sodišču v Stuttgartu, kjer ima Daimler svoj sedež.

Nemški zvezni urad za motorna vozila (KBA) je že pred časom ugotovil, da je Daimler v proizvodnji več sto tisoč dizelskih avtomobilov Mercedes-Benz uporabil nedovoljeno tehnologijo prilagajanja izpušnih plinov. Skladno s tem je moralo podjetje ta vozila vpoklicati.

Daimler očitke ves čas zavrača. "Kljub uradnim vpoklicem Daimler še danes izpodbija navedbe, da je namerno manipuliral s številkami glede emisij izpušnih plinov," je danes dejal tudi Müller. Razplet na sodišču bo tako po njegovih besedah razjasnil dogajanje in ponudil odgovore lastnikom Mercedesov.

T. i. afera dieselgate je v Nemčiji izbruhnila leta 2015, ko je Volkswagen priznal, da je goljufal na testih izpustov svojih dizelskih vozil. Skupni stroški za koncern, povezani z afero, so že pred časom presegli 30 milijard evrov. Takoj so se sicer pojavili sumi, da so na podoben način manipulirali tudi drugi nemški avtomobilski proizvajalci.

Loading...