mobilni telefon, najstnik Svet24.si

Kolikšno je sevanje mobilnega telefona pri ...

labirint Svet24.si

V znamenju komunikacije in učenja

1686573162-ffewsgh-17-1686573143630 Necenzurirano

Zdravstvene milijarde bi upravljal Loredanov ...

ana zagozen-facebook Reporter.si

Janševa instagram princeska obsoja EU zaradi ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Andrej Hofer Revija Stop

Andrej Hofer: »Objem. Stisk roke. Pogled v oči. ...

carapaz pogacar pm Ekipa

Odpadel eden od največjih konkurentov Pogačarja ...

Svet

Vložili obtožnico za umor dveletne deklice Danke

Deli na:
Vložili obtožnico za umor dveletne deklice Danke

Dveletna deklica Danka Ilić - Foto: Družbena omrežja

Tožilstvo v Zaječarju je vložilo obtožnico proti dvema osumljencema zaradi umora dveletne deklice Danke, danes poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Deklica je umrla konec marca v naselju Banjsko polje pri Boru na vzhodu Srbije, njena smrt pa je pretresla celotno regijo. Njenega trupla niso našli.

Tožilstvo oba osumljenca v obtožnici bremeni umora ter zanju predlaga dosmrtni zapor, še poroča Tanjug. Sumijo ju, da sta deklico zbila z avtom, jo nato položila v prtljažnik in odpeljala na odlagališče odpadkov, od koder sta jo kasneje premestila.

Tožilstvo je vložilo obtožnico tudi proti očetu enega od osumljencev, ki ga sumijo, da je pomagal premestiti truplo deklice. Obtožen je pomoči storilcu po storjenem kaznivem dejanju ter opustitve prijave kaznivega dejanja in storilca.

Brat enega od obtoženih za umor, ki so ga sumili pomoči pri skrivanju dekličinega trupla, je aprila umrl v prostorih policije.

Dveletna deklica Danka je bila pogrešana od 26. marca, odkar so jo nazadnje videli v naselju Banjsko polje. Po desetdnevni obsežni iskalni akciji, v kateri je sodelovala tudi slovenska policija, je srbski predsednik Aleksandar Vučić sporočil, da je mrtva in da so prijeli dva osumljenca.