muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Anamaria Goltes, Luka Dončić Njena.si

Anamaria je bila ob zaroki noseča že slabe 4 ...

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Umrla dojenčica Indi: hudo bolno deklico odklopili kljub željam staršev

Deli na:
Umrla dojenčica Indi: hudo bolno deklico odklopili kljub željam staršev

Hudo bolna osemmesečna britanska deklica Indi Gregory je umrla. - Foto: Facebook

Hudo bolna osemmesečna britanska deklica Indi Gregory, ki se je znašla v središču pravne bitke v Veliki Britaniji glede njenega zdravljenja, je danes umrla, je sporočila njena družina. Ob tem je pojasnila, da je deklica umrla manj kot 24 ur potem, ko so jo zdravniki odklopili z aparatov, ki so jo ohranjali pri življenju.

Starša osemmesečne Indi Gregory, ki je trpela za neozdravljivo mitohondrijsko boleznijo, sta nasprotovala zdravnikom v nottinghamski bolnišnici, ki so menili, da bi morali deklico odklopiti z aparatov, ki so jo ohranjali pri življenju. Zdravniki so trdili, da bi bilo nadaljnje zdravljenje za deklico boleče in ne bi imelo učinka. Oktobra jim je pritrdilo tudi sodišče, staršema pa po sodni poti odločitve ni uspelo razveljaviti.

Starša sta na koncu želela svojo hčerko premestiti v vatikansko bolnišnico Bambino Gesu v Rimu, kjer so jima ponudili, da bi dojenčico zdravili. Italijanska vlada je namreč prejšnji ponedeljek v okviru prizadevanj, da bi jo premestili v rimsko bolnišnico, deklici podelila državljanstvo, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.


Pri tem je pojasnila, da so odločitev sprejeli na zahtevo odvetnikov staršev in dodala, da je Rim ponudil kritje stroškov otrokovega zdravljenja. Do premestitve sicer ni prišlo, saj je sodnik višjega britanskega sodišča zavrnil dovoljenje za premestitev, češ da to ne bi bilo v otrokovem najboljšem interesu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Britanski sistem javnega zdravstva in sodišča ji niso vzeli le možnosti, da bi živela dlje, ampak so ji vzeli tudi dostojanstvo, da bi umrla v družinskem domu," sta danes sporočila starša in dodala, da sta jezna, strta in osramočena.

Italijanska premierka Georiga Meloni je medtem izrekla sožalje staršema deklice. "Naredili smo vse, kar smo lahko, vse, kar je bilo mogoče. Žal pa to ni bilo dovolj. Srečno pot, mala Indi," je dodala.