blagne helena 1_1_210 Odkrito.si

Bivši s tožbo nad Heleno Blagne, sodišče odločilo

strele, združeno kraljestvo, strela, nevihta Svet24.si

FOTO in VIDEO: Na Otoku udarila »mati vseh ...

mavrica Svet24.si

Tedenski horoskop: Spremembe bodo različnih vrst

Tovarna sladkorja Ormož Svet24.si

Razburil jo je slovenski sladkor iz Hrvaške

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Giorgos Parasiris; Savina Atai Njena.si

Družina Savine Atai se bo povečala za enega člana

ivona pavlovic Njena.si

Barovka Ivona na Tajskem takole dvigovala ...

Svet

V Veliki Britaniji preprečili atentat na Mayevo

Deli na:
V Veliki Britaniji preprečili atentat na Mayevo

Foto: Profimedia

Britanske obveščevalne službe so letos preprečile devet terorističnih napadov, tudi atentat na premierko Thereso May, je ponoči poročala britanska televizija Sky News, ki jo povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Napadalci so po navedbah televizije nameravali najprej z razstrelivom napasti rezidenco premierke na Downing Streetu, zatem pa izvesti še atentat na Mayevo.

Britanski mediji poročajo, da so v zvezi s tem že prijeli dva moška, ki naj bi ju danes privedli pred preiskovalnega sodnika. Britanske oblasti še niso komentirale poročanja medijev.

Po navedbah britanskega BBC je 20-letni Naa'imur Zakariyah Rahman iz severnega Londona obtožen, da je nameraval z bombo razstreliti zavarovani vhod pred Downing Streetom 10, nato pa z nožem napasti premierko. Terorističnega dejanja je obtožen tudi Mohammed Aqib Imran, 21-letnik iz Birminghama. Oba so 28. novembra prijeli pripadniki britanskih protiteroističnih enot.

Nekaj ur pred poročanjem medijev o načrtovanem atentatu na Mayevo je vodja britanske obveščevalne službe MI5 Andrew Parker sporočil, da so v minulih 12 mesecih v državi preprečili skupno devet terorističnih napadov. Podrobnosti ni navedel.

V govoru pred nekaj tedni je Parker poudaril, da je grožnja islamskih teroristov v Veliki Britaniji večja kot kadarkoli doslej.

Velika Britanija je bila sicer letos že petkrat tarča terorističnih napadov. V napadih v Manchestru in Londonu je umrlo skupno 36 ljudi.