FON_4412 Odkrito.si

FOTO: Na obisku pri Urški Vučak Markež

Sanja Grohar s fantom_osebni arhiv Svet24.si

FOTO: Poročila se bo letos poleti v Sloveniji

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 21. aprila

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

niall horan videospot Najstnica.si

Niall Horan razkril svoje zdravstveno stanje

moški Njena.si

Šok: 'Oče' devetih otrok izvedel, da je neploden!

nuska Njena.si

Pompozne grimase žirantov ob pevskih nastopih

Svet

Džihadist IS v Parizu ubil policista, nato sam padel pod streli

Deli na:
Džihadist IS v Parizu ubil policista, nato sam padel pod streli

Foto: Reuters

Ameriška televizija CNN poroča, da je Islamska država (IS) prevzela odgovornost za streljanje na aveniji Elizejske poljane v Parizu, med katerim je bil ubit policist, dva pa sta bila ranjena.

Policija je napadalca, ki naj bi namerno napadel prav policiste, ubila. IS sporoča, da je šlo za njenega borca z belgijskim državljanstvom.

"Na Elizejskih poljanah poteka policijska operacija. Izogibajte se območju in upoštevajte navodila policije," so še zapisali po poročanju televizije.

Znamenito nakupovalno ulico v središču mesta, ki je običajno polna turistov in domačinov, varujejo oboroženi policisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na tem območju pa so zaprli tudi postaje podzemne železnice.

Na kraj incidenta je sicer prišlo tudi več deset reševalnih vozil. Napadalec je odprl ogenj z avtomatskim orožjem in je bil sam.

Do streljanja je prišlo zgolj dva dneva po aretaciji dveh terorističnih osumljencev, ki naj bi načrtovala skorajšnji napad. Pri njiju so našli tudi orožje in eksploziv. Lahko bi šlo celo za napad ob nedeljskem prvem krogu predsedniških volitev.

V Franciji še vedno veljajo izredne razmere, ki so jih uveljavili po napadih leta 2015. Na ulicah je več tisoč vojakov in oboroženih policistov, ki poostreno varujejo tudi turistične točke, kot so Elizejske poljane.