Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V streljanju na ameriški univerzi trije mrtvi

Deli na:
V streljanju na ameriški univerzi trije mrtvi

Foto: Arhiv Reporterja

Na univerzi A&M v kraju College Station v ameriški zvezni državi Teksas je danes prišlo do streljanja, pri čemer je umrl policist in en mimoidoči, v strelskem obračunu pa je bil ubit tudi napadalec, je sporočila policija. Še dva policista in ena ženska so bili ranjeni, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Po nekaterih navedbah naj bi bili med ranjenimi celo trije policisti. "Takšne situacije so zelo kaotične. Dobivamo veliko informacij, imamo več prizorišč kriminalnih dejanj, zato javnost prosimo za potrpežljivost, da ugotovimo, zakaj je prišlo do te tragedije," je povedal predstavnik lokalne policije Scott McCollum.

Do incidenta naj bi po prvih informacijah prišlo v neposredni bližini območja univerze, na kateri je okoli 50.000 študentov. Storilec naj bi na svojem domu najprej ustrelil proti policistu, zaradi česar je ta poklical okrepitve. Zatem je prišlo do streljanja. Zakaj pa naj bi napadalec sploh ustrelil proti policistu, McCollum še ni mogel povedati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do incidenta na univerzi v kraju College Station, ki leži približno 140 kilometrov severozahodno od Houstona, je prišlo po dveh strelskih pohodih z več mrtvimi - pokolom v kinodvorani v Koloradu in na sikhovski tempelj v Wisconsinu, ki sta bila le tri tedne narazen. Po teh strelskih napadih so se v ZDA spet obudile razprave glede zakonodaje o nošnji orožja v ZDA.