Revija Reporter
Svet

V Seulu obisk koncerta Lady Gaga prepovedan mlajšim od 18 let

STA

31. mar. 2012 8:59 Osveženo: 10:01 / 09. 8. 2017

Deli na:

Seulski mladostniki, ki še niso dopolnili 18 let, se prihajajočega koncerta Lady Gaga v Seulu 27. aprila ne bodo mogli udeležiti. Takšno odločitev je sprejel korejski odbor za oceno medijev, so sporočili organizatorji koncerta Hyundai Card. Koncertu nasprotujejo tudi nekatere verske skupnosti.

Korejski odbor za oceno medijev, državni medijski čuvaj, je za prvotno starostno mejo obiskovalcev koncerta določil starost 12 let, nato pa je mejo povišal na 18 let.

Organizatorji Hyundai Card so za francosko tiskovno agencijo AFP dejali, da odločitev odbora spoštujejo in da bodo mlajšim od 18 let vrednost kupljenih vstopnic povrnili.

Nastope ameriške pop dive Lady Gaga so obsodili tudi pripadniki nekaterih verskih skupnosti. Pevki očitajo, da je zagovornica homoseksualnosti ter da so njeni nastopi eksplicitno seksualni. Korejsko krščansko združenje je svoje člane pozvalo, naj se združijo in preprečijo, da bi se južnokorejska mladina "okužila s homoseksualnostjo in pornografijo".

Kontroverzna pevka bo s koncertom v Seulu začela svojo tretjo turnejo "Born This Way Ball", na kateri bo po pričakovanjih koncertirala približno 110-krat. Po Seulu bo med drugim nastopila v Hong Kongu in Singapurju, pa tudi v Novi Zelandiji, Avstraliji in na Japonskem.