severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

masterchef 3 obrez Njena.si

Slovo od skrivalnic: zmagovalec MasterChefa ...

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Svet

Za žrtve orkana Sandy največji koncert vseh časov

Deli na:
Za žrtve orkana Sandy največji koncert vseh časov

Foto: Reuters

Newyorški dvorani Madison Square Garden bo nocoj potekal dobrodelni koncert za pomoč žrtvam orkana Sandy, ki ga organizatorji razglašajo za največji koncertni dogodek vseh časov. Zvezdniška zasedba bo skoraj popolna, koncert pa naj bi si v živo ogledali dve milijardi ljudi po svetu.

Koncert z naslovom "12-12-12" je organizirala producentska trojica, ki je storila nekaj podobnega že oktobra leta 2001 z organizacijo koncerta po terorističnih napadih v ZDA 11. septembra. Harvey Weinstein, izvršni direktor podjetja Madison Square Garden James Dolan in predsednik podjetja Clear Channel Entertainment Enterprises John Sykes so prepričani, da bodo uspeli zbrati rekordne vsote denarja.

Koncert po terorističnih napadih je leta 2001 s prodajo vstopnic, CD in DVD navrgel več kot 35 milijonov dolarjev, tokrat pa so že samo z vstopnicami, ki stanejo od 150 do 25.000 dolarjev zbrali 32 milijonov dolarjev. Koncert si bo mogoče ogledati v živo preko interneta, prenašalo pa ga bo tudi 37 televizijskih mrež.

Med glasbeniki in skupinami, ki so že potrdile udeležbo, so Bruce Springsteen, Paul McCartney, Billy Joel, Bon Jovi, Kanye West, Alicia Keys, Eric Clapton, Roger Waters, Eddie Vedder, Rolling Stones in The Who. Poleg njih bodo na koncertu tudi drugi slavni, kot so Steve Buscemi, Jimmy Fallon, Chris Rock in Kristen Stewart.