evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

V Egiptu še naprej protesti, policija posredovala s solzivcem

Deli na:
V Egiptu še naprej protesti, policija posredovala s solzivcem

Foto: Reuters

Egiptovska policija je danes s solzivcem posredovala proti nekaj sto protestnikom na kairskem trgu Tahrir, ki so po torkovih množičnih demonstracijah proti predsedniku Mohamedu Mursiju tam preživeli noč, poroča francoska tiskovna agencija.

Spopadi, do katerih je sprva prihajalo na ulicah tik ob Tahrirju, so se davi prelili na sam trg. Med šotore, ki so jih na Tahrirju postavili protestniki, je policija metala kar cele kanistre solzivca.

Na televizijskih posnetkih je mogoče videti tudi zamaskirane protestnike na ulici v bližini ameriškega veleposlaništva, kako kanistre s solzivcem mečejo nazaj v policiste.

Protesti in tudi spopadi med demonstranti in policisti sicer potekajo že deveti dan zapored, začeli pa so se ob prvi obletnici krvavega nasilja nad protestniki med lansko vstajo proti tedanjemu predsedniku Hosniju Mubaraku.

V torek se je na Tahrirju zbralo na desettisoče - po nekaterih podatkih več kot 300.000 - ljudi, ki so tako množično pokazali svoje nasprotovanje ukrepom sedanjega islamističnega predsednika Mursija, potem ko si je ta minuli četrtek z odlokom močno razširil pristojnosti.

Shodi so potekali tudi v 27 drugih egiptovskih provincah. V največjih protestih od lanskega strmoglavljenja Mubaraka je bilo ranjenih najmanj 100 ljudi, od tega 21 v Kairu. Ponoči so nemiri potekali v več provincah ob reki Nil, med drugim je v Damanhurju napaden sedež Muslimanske bratovščine, poroča nemška tiskovna agencija dpa.