fashion 2 Svet24.si

Našli smo šest let stare fotografije Dončićeve...

Bangun Dobra karma

Si želite vrniti izgubljeno ljubezen?

denis-avdić-show, lea-sirk Svet24.si

VIDEO: Kako je Lea Sirk imitirala Denisa Avdića

uroš rožič, špela gavez Svet24.si

Med delom se je Urošu nož zapičil v dimlje: z ...

merkur Dobra karma

Horoskop od 18. do 25. 11. 2019 : od Merkurja si ...

denis toplak Njena.si

Nepredstavljivo: Denis Toplak postal žrtev?

_BVP0088 Njena.si

Kamere zamolčale, zakaj ga Kmetje niso marali

Svet

V Beogradu uvedli poseben davek za lastnike nevarnih pasjih pasem

Deli na:
V Beogradu uvedli poseben davek za lastnike nevarnih pasjih pasem

Foto: Arhiv Reporterja

Beograjčani, ki so ponosni lastniki nevarnih pasjih pasem, kot sta pit bull ter staffordshirski terier, bodo morali od letos dalje plačati občinski davek na letni ravni, ki znaša 30.000 srbskih dinarjev ali 287,14 evra, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Hišni ljubljenčki, kot so pit bull terier, bull terier, ameriški staffordshirski terier ali mini bull terier, ter mešančki teh pasem so lahko nevarni za okolje, zato morajo njihovi lastniki plačati poseben davek, so na zadnji lanskoletni seji sklenili beograjski svetniki.

Hkrati v Beogradu poslej velja, da lahko pse nevarnih pasem sprehajajo samo polnoletne osebe, in to izključno na povodcu in z nagobčnikom. Svobodno se bodo v srbski prestolnici lahko psi teh pasem z nagobčnikom gibali samo v posebnih parkih za pse.

Novost je tudi, da bodo lahko lastniki psov, ki so visoki do 40 centimetrov, in mačk poslej z njimi potovali tudi z vozili javnega potniškega prometa, vendar le v času od 9. do 13. ure in od 18. ure do polnoči. Hkrati bodo morale biti te živali v za prevoz ustreznih transporterjih ali torbah.

loading...
Loading...