uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Srbsko vlado bo sestavljal socialist Dačić

Deli na:
Srbsko vlado bo sestavljal socialist Dačić

Ivica Dačić. - Foto: Reuters

Srbski predsednik Tomislav Nikolić je danes podelil mandat za sestavo nove srbske vlade vodji Socialistične stranke Srbije (SPS) Ivici Dačiću. Vladno koalicijo bodo sestavljale SPS, Srbska narodna stranka (SNS), Združene regije Srbije (URS) ter upokojenska PUPS, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Kot je dejal Nikolić na novinarski konferenci po srečanju z Dačićem, ga je vodja SPS zaprosil za mandat za sestavo srbske vlade, potem ko mu je uspelo doseči dogovor o vladni koaliciji.

Nikolić je pri tem izrazil prepričanje, da se bodo koaliciji "verjetno pridružili tudi nekateri drugi predstavniki državljanov Srbije, ki sicer čakajo, da ta koalicija najprej dokaže zadostno večino".

Srbski predsednik je še menil, da bi morala biti nova vlada majhna in učinkovita, odločitve pa bi morale biti plod dogovora. "Danes je vidov dan, eden največjih praznikov v Srbiji in Srbija je danes dobila spremembe," je dejal Nikolić in menil, da so se državljani na volitvah 6. maja izrekli za spremembe, za delo in za človeka dostojno življenje.Nikolić je še menil, da novi vladi nikakor ne bo lahko, saj se bo morala soočiti s številnimi problemi, začenši z vprašanjem Kosova, ki ga je vlada doslej, kot je dejal, reševala z izmikanjem odgovornosti. "Mi pa želimo prevzeti odgovornost," je dejal Nikolić in dodal, da ima Srbija prijatelje na zahodu, vzhodu, severu in jugu. Dodal je še, da so Srbiji vsi sosedje enako pomembni.

Zavzel se je tudi za to, da bi pot Srbije v Evropsko unijo ostala "na stabilni smeri". Pri tem je spomnil na svoje nedavne pogovore s predstavniki EU in menil, da bo vsaka srbska vlada ostala zavezana vstopu Srbije v EU.

Tuje tiskovne agencije sicer že izpostavljajo, da se za krmilo srbske vlade vrača nekdanji zaupnik pokojnega srbskega voditelja Slobodana Miloševića, ki je bil leta 2000 po ljudski vstaji odstavljen s položaja in izročen v Haag na Mednarodno sodišče za vojne zločine na ozemlju nekdanje Jugoslavije.

loading...
Loading...