Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ugrabitelj iz Clevelanda v zaporniški celici storil samomor

Deli na:
Ugrabitelj iz Clevelanda v zaporniški celici storil samomor

Foto: Reuters

Ariel Castro, ki je v svoji hiši v Clevelandu več let prisilno zadrževal tri ugrabljene ženske ter jih posiljeval, je v zaporniški celici storil samomor, poročajo tuje tiskovne agencije. Nekdanjega voznika šolskega avtobusa, ki so ga minuli mesec obsodili na dosmrtno ječo, so v celici našli mrtvega v torek ponoči.

53-letnega Castra so našli obešenega v njegovi celici. Zaporniško osebje ga je poskušalo rešiti, a jim ni uspelo.

Na zaslišanju 1. avgusta je Castro vztrajal, da ni zloben, pač pa je zasvojen s seksom. "Nisem pošast. Bolan sem," je zatrjeval po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Kljub temu, da je priznal krivdo po vseh 977 točkah obtožnice, s katerimi ga je zasulo tožilstvo, je Castro poudarjal, da ni nasilen. Trdil je, da je bil sam kot otrok zlorabljen in je kasneje postal obseden s seksom in odvisen od pornografije. Trdil je tudi, da ugrabitev treh deklet ni načrtoval, pač pa je deloval po trenutnem vzgibu.

Castra so aretirali 6. maja letos, ko je ena od treh ugrabljenih deklet, Amanda Berry, uspela priti do vhodnih vrat njegove hiše in poklicati na pomoč soseda. Leta 2002 je najprej ugrabil takrat 20-letno Michelle Knight, naslednje leto je ugrabil takrat 16-letno Berryjevo in leta 2004 še takrat 14-letno Gino DeJesus. Dekleta je imel zaklenjena v svoji hiši in je z njimi počel, kar mu je padlo na pamet.

Najhujše zlorabe je utrpela Knightova, ki je imela v času po rešitvi plastično operacijo obraza. Castro jo je s stradanjem in pretepanjem prisilil v splav, sicer pa je imel otroka tudi z Berryjevo, ki ji je dovolil roditi hčerko.

Tožilstvo in Castrova obramba sta konec julija dosegla dogovor o dosmrtnem zaporu brez možnosti pogojnega izpusta in povrhu še 1000 let zapora zaradi ugrabitve, mučenja in posiljevanja treh deklet.