palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ugrabili libijskega premiera in ga tudi že izpustili

Deli na:
Ugrabili libijskega premiera in ga tudi že izpustili

Foto: Reuters

Libijski premier Ali Zeidan je znova na prostosti, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila vlada v Tripoliju. Vlada je zjutraj sporočila, da je oborožena skupina Zeidana ugrabila ter ga odpeljala na neznan kraj, medtem ko je skupina nekdanjih upornikov, ki deluje v okviru notranjega ministrstva, trdila, da so premiera aretirali.

"Zeidan je osvobojen, vendar zaenkrat še ne poznamo podrobnosti v zvezi z osvoboditvijo," je dejal libijski zunanji minister Mohamed Abdelaziz.

Ugrabitev

Oborožena skupina je davi ugrabila libijskega premiera Alija Zeidana ter ga odpeljala na neznan kraj, je po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočila libijska vlada. Kasneje pa je skupina nekdanjih upornikov sporočila, da so premiera aretirali.

"Premiera Zeidana je skupina oboroženih nekdanjih upornikov iz neznanega razloga odpeljala na neznan kraj," piše v sporočilu vlade. Premiera naj bi po neuradnih navedbah odpeljali iz hotela v Tripoliju, kjer prebiva.

Medtem pa je skupina nekdanjih libijskih upornikov Operativna celica revolucionarjev prek Facebooka sporočila, da so premiera "aretirali po nalogu državnega tožilca in v skladu z libijskim kazenskim zakonikom".

Omenjena skupina načeloma odgovarja ministrstvoma za obrambo in za notranje zadeve, pojasnjuje francoska tiskovna agencija AFP.

Libijska vlada je napovedala, da se bo zaradi ugrabitve sestala na izredni seji, državljane pa je pozvala, naj ostanejo mirni.

Do ugrabitve prihaja pet dni po tistem, ko so ameriške posebne enote v Libiji ujele domnevnega vodjo teroristične mreže Al Kaida Abuja Anasa al Libija.