pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vstajniki zavračajo srečanje z Bratuškovo: »Fototermin za medije« nam ni potreben

Deli na:
Vstajniki zavračajo srečanje z Bratuškovo: »Fototermin za medije« nam ni potreben

Foto: Bobo

Predsednica vlade Alenka Bratušek je za danes popoldne na srečanje povabila predstavnike t. i. vstajnikov, a je več skupin sporočilo, da se pogovora ne bodo udeležile. Kot so napisale v javnem odgovoru na vabilo, sedanja vlada namreč nima dovolj legitimnosti.

Srečanju s premierko so se odrekle skupine 29. oktober, gibanje in stranka TRS, FemA - Feministična akcija, Nič brez nas žensk, Odbor za pravično in solidarno družbo in Solidarnost, SRP ter Gibanje VLV (nekdanji odbor vseslovenske ljudske vstaje).

"V dialog s politiki bomo stopili po tem, ko bodo izpolnili nekatere osnovne zahteve protestnega gibanja," so predstavniki omenjenih skupin zapisali v skupnem odgovoru premierki in napovedali, da bodo svoja stališča in zahteve javno predstavili prihodnji teden. Prepričani so, da so njihovi predlogi "bistvenega pomena za Slovenijo" in "bi jih morala sprejeti vsaka razumna politika".

Hkrati napovedujejo, da bodo poskusili pod skupne zahteve poenotiti tudi druge vstajniške skupine in civilno-družbene organizacije.

Kot so še zapisali, načeloma podpirajo dialog med politiki in državljani in se zato premierki zahvaljujejo za vabilo. Kot navajajo, je iz pisma razvidno, da se želi predsednica vlade seznaniti z njihovimi predlogi za sodelovanje in s tem začeti odprt dialog z njimi. A "pogovor brez dnevnega reda v kakofoniji udeležencev z velikim številom zahtev in pričakovanj po našem mnenju ne more prinesti ničesar drugega razen fototermina za medije, ki nam ni potreben in verjamemo, da tudi predsednici vlade ne", so dodali.