muenchen, sneg Svet24.si

Foto: Obilno sneženje v Münchnu

elektrika. števec, denar Svet24.si

Kaj so si zamislili v vladi in kaj bo v resnici ...

janez janša, borut pahor Necenzurirano

Zakaj si Borut Pahor želi veliko koalicijo ...

rtv slovenija rtvs pl Reporter.si

Srednji vek na RTVS: v 21. stoletju se papirji ...

navijaci re Ekipa24.si

Slovenski navijači, pozor! Vse, kar morate vedeti...

Leonardo_Diffusion_XL_burning_planet_earth_due_to_supervolcano_2 Odkrito.si

Prerokbe, ki ledenijo kri v žilah

doncic goltes Ekipa24.si

Pokazal jo je!! Luka Dončić svetu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trumpov sin očeta hvali kot "nepremičninskega genija"

Deli na:
Trumpov sin očeta hvali kot "nepremičninskega genija"

Donald Trump mlajši - Foto: Profimedia

Donald Trump mlajši je v ponedeljek nastopil kot prva priča obrambe na procesu v civilni tožbi pravosodne ministrice države New York proti očetovemu podjetju zaradi poslovnih prevar. Očeta je opisal kot nepremičninskega genija, poročajo ameriški mediji.

Trump mlajši je več ur razlagal zgodovino podjetja The Trump Organization, očeta Donalda Trumpa opredelil kot genija, umetnika in vizionarja na področju nepremičnin, saj da je znal spremeniti uničene zgradbe in zemljišča v prečudovita poslopja in igrišča za golf.

Odvetnik Cliff Robert ga je popeljal skozi zgodovino podjetja in razne projekte, med drugim poslopje pošte v Washingtonu, ki so ga spremenili v hotel.

Predstavitev je bila podobna poslovni promociji podjetja, pri čemer je glede obtožb o napihovanju vrednosti premoženja tudi Trump mlajši pojasnjeval, da je vse skupaj dejansko vredno veliko več, kot znašajo uradne cenitve.

Sodnik Arthur Engoron je priči in odvetnikom dovolil, da povedo zgodbo uspešnega podjetja in je zavračal ugovore tožilcev, vendar potem tudi ugovore odvetnikov, ko je prišlo na vrsto tožilstvo. Tožilka Coleen Faherty sicer ni porabila veliko časa, saj je bil Trump mlajši že zaslišan kot obtoženec.

Trumpovi odvetniki so napovedali, da bodo poklicali več kot 100 prič v svojo korist, čeprav se zavedajo, da ne morejo zmagati, saj je po sodnikovi odločitvi le še vprašanje, koliko kazni bo treba plačati. Pravosodna ministrica zahteva 250 milijonov dolarjev in prepoved poslovanja v New Yorku.