slavko ivančič 1 Odkrito.si

Znan Primorec žaluje

miša molk3 Svet24.si

Miša Molk brez dlake na jeziku o Zali in Gašperju

zemlja Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 20. do 27....

zala kralj, gašper šantl, evrovizija 2019, pesem evrovizije 2019 Svet24.si

Odzivi na slovenski nastop: Pomežikni trikrat, ...

horoskop_astrologija_zodiak Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. maja

madonna Njena.si

Madonna v središču škandala na Evroviziji

ster 1 Njena.si

Plesalec Tomaž Šter razkril, kaj se mu dogaja ...

Svet

Trump prihaja na mejo nabirat podporo za zid

Deli na:
Trump prihaja na mejo nabirat podporo za zid

Foto: Reuters - Donald Trump

Ameriški predsednik Donald Trump danes v okviru javnomnenjske strategije za povečanje podpore za zid načrtuje obisk južne meje, kjer namerava ponoviti trditev, da gre za humanitarno krizo in krizo nacionalne varnosti, ki jo lahko ustavi zid na meji z Mehiko.

Z obiskom želi Trump povečati pritisk na kongresne demokrate, da mu odobrijo sedaj že 5,7 milijarde dolarjev za postavitev zidu, ki ne bo nujno betonski, ampak zgrajen iz železnih stebrov. Trump bo potem v zameno obnovil financiranje lastnih vladnih agencij, ki so skupaj z 800.000 javnimi uslužbenci brez denarja že od 22. decembra lani.

Trump je med kampanjo leta 2016 podžigal svoje privržence s trditvijo, da bo za zid plačala Mehika, kar se seveda ni in ne bo zgodilo. V prvih dveh letih vladanja, ko so imeli v obeh domovih kongresa njegovi republikanci, je bilo veliko priložnosti za financiranje zidu, vendar se to ni zgodilo.

V predstavniškem domu imajo zdaj večino demokrati, ki denarja za zid ne dajo, med drugim zato, ker menijo da ne bo učinkovit, Trump pa je v torkovem televizijskem nagovoru Američanom razglasil humanitarno in varnostno krizo.

Demokratska voditelja v kongresu Nancy Pelosi in Chuck Schumer sta mu takoj nato prav tako v neposrednem televizijskem prenosu odgovorila, da ustvarja umetno krizo in širi strah ter ponovila, da denarja ne bo dobil.

Trump je v torek direktorjem televizij na neformalnem srečanju pred televizijskim nagovorom priznal, da njegove besede ne bodo ničesar spremenile, kot tudi ne obisk na meji, pred katerim je obiskal republikance v kongresu in imel še eno srečanje s kongresnimi voditelji obeh strank v Beli hiši.

Loading...