sebastjan novak 2 Odkrito.si

Razkrivamo! Obraz Planet TV brez službe živi v ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 26. marca

1512742920_d Petisvet.si

Horoskop: od 25.3. do 31.3. 2019

mraz_jutro Svet24.si

Zapadlo do 25 centimetrov snega

Isabella Cruise Svet24.si

Hči Toma Cruisea in Nicole Kidman rešila ...

leonida kolbl 9 Njena.si

Resnica o zadržani Leonidi Kolbl

Nives Orešnik Njena.si

Pravilna nega za močno in odporno kožo

Svet

Trump prihaja na mejo nabirat podporo za zid

Deli na:
Trump prihaja na mejo nabirat podporo za zid

Foto: Reuters - Donald Trump

Ameriški predsednik Donald Trump danes v okviru javnomnenjske strategije za povečanje podpore za zid načrtuje obisk južne meje, kjer namerava ponoviti trditev, da gre za humanitarno krizo in krizo nacionalne varnosti, ki jo lahko ustavi zid na meji z Mehiko.

Z obiskom želi Trump povečati pritisk na kongresne demokrate, da mu odobrijo sedaj že 5,7 milijarde dolarjev za postavitev zidu, ki ne bo nujno betonski, ampak zgrajen iz železnih stebrov. Trump bo potem v zameno obnovil financiranje lastnih vladnih agencij, ki so skupaj z 800.000 javnimi uslužbenci brez denarja že od 22. decembra lani.

Trump je med kampanjo leta 2016 podžigal svoje privržence s trditvijo, da bo za zid plačala Mehika, kar se seveda ni in ne bo zgodilo. V prvih dveh letih vladanja, ko so imeli v obeh domovih kongresa njegovi republikanci, je bilo veliko priložnosti za financiranje zidu, vendar se to ni zgodilo.

V predstavniškem domu imajo zdaj večino demokrati, ki denarja za zid ne dajo, med drugim zato, ker menijo da ne bo učinkovit, Trump pa je v torkovem televizijskem nagovoru Američanom razglasil humanitarno in varnostno krizo.

Demokratska voditelja v kongresu Nancy Pelosi in Chuck Schumer sta mu takoj nato prav tako v neposrednem televizijskem prenosu odgovorila, da ustvarja umetno krizo in širi strah ter ponovila, da denarja ne bo dobil.

Trump je v torek direktorjem televizij na neformalnem srečanju pred televizijskim nagovorom priznal, da njegove besede ne bodo ničesar spremenile, kot tudi ne obisk na meji, pred katerim je obiskal republikance v kongresu in imel še eno srečanje s kongresnimi voditelji obeh strank v Beli hiši.

Loading...