vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

pablo escobar Svet24.si

V hiši Pabla Escobarja našel razkrajajoče se ...

simona kustec Reporter.si

Premier Janez Janša z maskami terorizira ...

koronavirus, avtobusna postaja, medicinska sestra Svet24.si

Ukrepi usmerjeni zlasti v trg dela, to nov ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Svet

Trump napadel svojo svetovalko, ki svari, da so ZDA v novi fazi epidemije: Patetično!

Deli na:
Trump napadel svojo svetovalko, ki svari, da so ZDA v novi fazi epidemije: Patetično!

Ameriški predsednik Donald Trump. - Foto: Getty Images

Svetovalka Bele hiše za novi koronavirus Deborah Birx je v nedeljo posvarila, da so ZDA v novi fazi epidemije covida-19. Virus je po njenih besedah "izjemno razširjen". V zadnjem dnevu so sicer v ZDA zabeležili okoli 47.500 novih primerov okužbe, kar je manj kot v dneh pred tem.

Vodja delovne skupine Bele hiše za novi koronavirus Birxova je povedala, da so lokalni ukrepi za zajezitev virusa začeli delovati. Vendar pa je "to, kar vidimo danes, nekaj povsem drugega kot marca in aprila". "Smo v novi fazi," je dodala po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

"Virus je izjemno razširjen. Na podeželskih območjih je enako kot v mestih," je še povedala Birxova. Vse, ki živijo na podeželju je posvarila, da niso imuni ali zaščiteni pred tem virusom.

Povedala je še, da je upoštevanje ukrepov, kot so nošenje mask, osebna higiena in socialno distanciranje, ključno.

Ameriški predsednik Donald Trump pa je bil včeraj kritičen do strokovnjakinje. Po njegovem se je Birxova vdala pritisku negativnega poročanja medijev o tem, kako kot predsednik obvladuje krizo. "Deborah je nasedla vabi in nas udarila. Patetično," je tvitnil Trump.

V državi so sicer v nedeljo zabeležili 47.508 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je manj kot v petih dneh pred tem, ko so vsak dan poročali o več kot 60.000 primerih. Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa do doslej potrdili več kot 4.665.000 primerov. Umrlo je 154.834 bolnikov s covidom-19. ZDA so tako daleč najbolj prizadeta država v pandemiji covida-19 na svetu.

Loading...