venera Dobra karma

Retrogradnost planetov: čas za ponavljanje, ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

prometna nesreča, btc, tovornjak, kolesarka Svet24.si

FOTO: Huda prometna nesreča v ljubljanskem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Svet

Trump brez sramu: naslednji vrh skupine G7 bo v njegovem klubu za golf v Miamiju

Deli na:
Trump brez sramu: naslednji vrh skupine G7 bo v njegovem klubu za golf v Miamiju

Donald Trump - Foto: Reuters

Vrh voditeljev gospodarsko najrazvitejših držav G7 bo prihodnje leto od 10. do 12. junija v letovišču ameriškega predsednika Donalda Trumpa in igrišču za golf v Miamiju, je včeraj sporočila Bela Hiša. To je sprožilo nove kritike, da predsednik ZDA izkorišča svoj položaj za osebno korist.

Vršilec dolžnosti šefa Trumpovega kabineta Mick Mulvaney je dejal, da bodo na vrhu govorili o globalni gospodarski rasti in izzivih svetovnega gospodarstva. Trump je svoje letovišče že promoviral kot možno prizorišče vrha na zadnjem tovrstnem vrhu v Franciji letos avgusta in kritike so deževale. Demokrati v predstavniškem domu kongresa trdijo, da gre za kršitev ustavne prepovedi osebnega okoriščanja s položajem predsednika ZDA.

Trump je v Franciji trdil, da je njegovo letovišče v Miamiju veliko boljše od veh drugih možnih krajev v ZDA, ker bo lahko imel vsak voditelj države članice G7 svojo vilo oziroma bungalov. Poleg tega je na voljo veliko krajev za sestanke in srečanja, v bližini je tudi mednarodno letališče.

Trump se že otepa dveh tožb zaradi ustavno prepovedanega okoriščanja s položajem in služenja s plačili tujih vlad. Mulvaney je še dejal, da je predsednik že vsem jasno povedal, da se ne okorišča s položajem, ter da ne vidi težav z lokacijo za naslednji vrh G7. Poleg tega je Camp David, kjer so v preteklosti potekala podobna zasedanja in konference, beden v primerjavi s Trumpovim letoviščem, je še dejal.

Predsedniški mandat ima za Trumpovo premoženje različne posledice, saj nekateri objekti zaradi njegovega imena izgubljajo denar in stranke, drugi, kot je hotel v Washingtonu, služijo ne le s polnimi, ampak tudi s praznimi sobami, saj jih najemajo tuje vlade in domači politični interesi, da bi se prikupili predsedniku.

loading...
Loading...