porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Trem hrvaškim poslancem so ukradli identitete

Deli na:
Trem hrvaškim poslancem so ukradli identitete

Hrvaški sabor - Foto: Arhiv Svet24

Podpredsednik hrvaškega sabora Siniša Hajdaš Dončić (SDP) in njegova poslanska kolega v saboru Marko Vešligaj (SDP) in Žarko Tušek (HDZ) so žrtve kraje identitete, poroča danes hrvaški Jutarnji list. Neznana oseba naj bi odtujila njihove hrvaške osebne identifikacijske številke (OIB) in naslove ter fiktivno dokazovala nakazilo denarja.

Vsi trije hrvaški politiki so iz hrvaškega Zagorja. Preiskovalci še ugotavljajo, kdo je zlorabil njihove osebne podatke, ki so bili objavljeni na volilnih seznamih pred hrvaškimi parlamentarnimi volitvami leta 2016.

Časnik poroča, da so goljufi ponaredili račune, s katerimi so dokazovali, da so jim saborski poslanci prodali staro železo, kot so pralni stroji, avtomobilske karoserije in podobni odpadki, za kar naj bi jim nakazali denar. Na vsakem od računov naj bi zbrali približno 2000 kun (270 evrov).

Hajdaš Dončić in Vešligaj sta potrdila, da sta bila zaradi dogodka na pogovoru na policiji. Hajdaš Dončić je zatrdil, da s prodajo sekundarnih odpadkov ne ustvarja dodatnih prihodkov, Vešligaj pa, da so tudi na policiji, kljub resni preiskavi, celotno zgodbo ocenili kot "malce bizarno in smešno".

Časnik dodaja, da je žrtev kraje identitete približno 20 ter da so večinoma z območja Krapinsko-zagorske županije. Neuradno naj bi bil sedež podjetja, ki je izdajalo sporne račune, na Reki.

loading...
Loading...