Revija Reporter
Svet

To je svetlolasa lepotica, ki trdi, da socialistični eksperimenti niso seksi

A. Ž.

31. avg. 2019 6:00

Deli na:

Linda Teuteberg

Profimedia

V Nemčiji bosta jutri potekali pomembni deželni volitvi, na katerih si AfD obeta veliko glasov. Prav nasprotno, torej malo glasov, pa lahko pričakuje liberalna FDP, katere generalna sekretarka je Linda Teuteberg.

Teutebergova prihaja prav z vzhoda Nemčije, kjer bodo potekale zgoraj omenjene deželne volitve na Saškem in v Brandenburgu.

V nedavnem intervjuju za nemški die Welt se tako Teutebergova ni mogla izogniti vprašanju, zakaj FDP stagnira in ima velike težave zlasti na vzhodu Nemčije.

Kot pravi, dobijo več pozornosti stranke, ki ponujajo enostavne rešitve. Na primer Zeleni se predstavljajo kot rešitelji okoljevarstvenih težav, AfD pa kot rešiteljica migrantske krize. Na drugi strani FDP ponuja razumne, realistične in postopne rešitve.

Glede zahtev nemške levice po zakonski omejitvi najvišje dovoljene stanovanjske najemnine je Teutebergova dejala, da so imele državno predpisane in nedonosne najemnine že v komunistični Vzhodni Nemčiji in je to pripeljalo do propadanja mestnih središč. »Socialistični eksperimenti niso seksi,« je še poudarila.

Teutebergova je zatrdila, da FDP ne bo sklepala koalicije niti z AfD niti z Levico. Kot pravi, je Levica stranka, ki ne zaupa posamezniku in hoče uvesti obsežni državni nadzor, ki hoče Nemčijo popeljati iz Nata in slavi socialistične diktatorje, kot je Nicolas Maduro v Venezueli.