Revija Reporter
Slovenija

Poslanec SDS Andrej Šircelj med glasovanjem o Angeliki Mlinar na zasebni poti v Indiji, kjer skupaj z ženo trenira jogo

Igor Kršinar

23. dec. 2019 6:29 Osveženo: 6:30 / 23. 12. 2019

Deli na:

Zmago Jelinčič (SNS) je odšel domov, Dušan Šiško ni pritisnil tipke, Andrej Šircelj pa je bil na zasebni poti v Indiji

Primož Lavre

Zdaj je znano, zakaj je poslanec SDS Andrej Šircelj manjkal na seji državnega zbora, na kateri je bila z enim glasom razlike izvoljena nova ministrica za razvoj in kohezijo Angelika Mlinar.

»Že desetletje s soprogo vsak december odpotujeta v Indijo na trening joge in zato si vzame dopust, ne pa da omogoči izvolitev Mlinarjeve,« je na tviterju zapisal novinar Nove24TV Boris Cipot, ki je o Šircljevi odsotnosti razpravljal z glasbenikom in radijskim voditeljem Samom Glavanom.

»Drži, da je mag. Šircelj zasebno v tujini, kar je načrtoval mnogo prej, preden je bilo znano, kdaj bo glasovanje o ministrici Mlinarjevi,« so nam potrdili v SDS. Tiskovna predstavnica je še dodala, da sama ne sprašuje poslance o njihovih zasebnih poteh.

Tako ne držijo govorice, ki jih širijo nekateri zvesti člani SDS po facebooku, češ da naj bi bil Šircelj na službeni poti v Indiji. Ker je zaposlen v državnem zboru, bi bilo seveda skrajno nenavadno, če bi poslance pošiljali na trening joge.

Angelika Mlinar je bila na četrtkovi seji državnega zbora za ministrico izvoljena s 44 glasovi poslancev, 43 jih je bilo proti, trije pa niso glasovali: Zmago Jelinčič (SNS) je odšel domov, Dušan Šiško ni pritisnil tipke, Andrej Šircelj pa je bil na zasebni poti v Indiji. Vsi trije so tako vsakdo na svoj način omogočili izvolitev ministrice Mlinarjeve.