Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Talibani napadli policijsko poslopje v Kabulu

Deli na:
Talibani napadli policijsko poslopje v Kabulu

Foto: Reuters

Talibani so danes na zahodu afganistanske prestolnici Kabul napadli in nato za več ur zasedli sedež afganistanske prometne policije. Spopadi so se končali po skoraj osmih urah, v njih pa je umrlo vseh pet napadalcev in trije policisti. Ranjenih naj bi bilo okoli 18 ljudi, večinoma civilisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Talibani so policijsko poslopje napadli zgodaj zjutraj. Najprej je eksplodiral samomorilski avtomobil bomba, pri čemer so umrli trije policisti. Nato je v poslopje prometne policijo skušalo priti več teroristov.

Dva so ustrelili ob vhodu v poslopje, "eden ali dva" pa sta verjetno vstopila v poslopje, kjer so nato potekali spopadi, je povedal predstavnik mestne policije Mohamad Zahir.

Območje okoli kompleksa so zaradi napada zaprli, višja nadstropja poslopja pa so bila v ognju.

Kot je dodal Zahir, je bila prva eksplozija zelo silovita, nato pa ji je sledilo več eksplozij in streljanje. Na območje so prihitele varnostne sile, pa tudi gasilci, reševalna vozila in policija. Pomoč je afganistanskim silam nudilo tudi manjše število vojakov mednarodnih sil Isaf.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Tiskovni predstavnik talibanov Zabihulah Mudžahid je v kratkem sporočilu AFP sporočil, da je okoli 5. ure "velika skupina samomorilskih napadalcev vstopila v poslopje v območju Dehmazang" in da "napadajo ameriški center za urjenje, policijski center in druge vojaške centre ter so pri tem povzročili sovražniku velike izgube".

Samomorilski napadalci so minulo sredo napadli sedež afganistanske obveščevalne službe v močno zastraženem središču Kabula in pri tem ubili najmanj enega varnostnika ter ranili več deset civilistov. Pri tem je bilo ubitih vseh šest napadalcev.