opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Svet

Talibani napadli policijsko poslopje v Kabulu

Deli na:
Talibani napadli policijsko poslopje v Kabulu

Foto: Reuters

Talibani so danes na zahodu afganistanske prestolnici Kabul napadli in nato za več ur zasedli sedež afganistanske prometne policije. Spopadi so se končali po skoraj osmih urah, v njih pa je umrlo vseh pet napadalcev in trije policisti. Ranjenih naj bi bilo okoli 18 ljudi, večinoma civilisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Talibani so policijsko poslopje napadli zgodaj zjutraj. Najprej je eksplodiral samomorilski avtomobil bomba, pri čemer so umrli trije policisti. Nato je v poslopje prometne policijo skušalo priti več teroristov.

Dva so ustrelili ob vhodu v poslopje, "eden ali dva" pa sta verjetno vstopila v poslopje, kjer so nato potekali spopadi, je povedal predstavnik mestne policije Mohamad Zahir.

Območje okoli kompleksa so zaradi napada zaprli, višja nadstropja poslopja pa so bila v ognju.

Kot je dodal Zahir, je bila prva eksplozija zelo silovita, nato pa ji je sledilo več eksplozij in streljanje. Na območje so prihitele varnostne sile, pa tudi gasilci, reševalna vozila in policija. Pomoč je afganistanskim silam nudilo tudi manjše število vojakov mednarodnih sil Isaf.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Tiskovni predstavnik talibanov Zabihulah Mudžahid je v kratkem sporočilu AFP sporočil, da je okoli 5. ure "velika skupina samomorilskih napadalcev vstopila v poslopje v območju Dehmazang" in da "napadajo ameriški center za urjenje, policijski center in druge vojaške centre ter so pri tem povzročili sovražniku velike izgube".

Samomorilski napadalci so minulo sredo napadli sedež afganistanske obveščevalne službe v močno zastraženem središču Kabula in pri tem ubili najmanj enega varnostnika ter ranili več deset civilistov. Pri tem je bilo ubitih vseh šest napadalcev.

loading...
Loading...