stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Stephanie se vrača k Melanii: po manj kot letu dni zapušča Trumpa in bo spet delala za prvo damo

Deli na:
Stephanie se vrača k Melanii: po manj kot letu dni zapušča Trumpa in bo spet delala za prvo damo

Nova tiskovna predstavnica Bele hiše Stephanie Grisham. - Foto: Profimedia

Tiskovna predstavnica Bele hiše Stephanie Grisham zapušča položaj v zahodnem krilu sedeža ameriških oblasti in se vrača k prvi dami Melanii Trump v vzhodno krilo, kjer bo prevzela položaja šefice kabineta in tiskovne predstavnice. Zamenjavo je sprožil novi šef kabineta Bele hiše Mark Meadows.

Meadows je že četrti šef kabineta predsednika ZDA Donalda Trumpa in si sestavlja svojo ekipo. Televizija CNN ugiba, da namerava na položaj tiskovne predstavnice Bele hiše postaviti sedanjo tiskovno predstavnico Trumpove kampanje za ponovno izvolitev Kayleigh McEnany ali pa tiskovno predstavnice Pentagona Alysso Farah oziroma koga drugega.

Melania Trump je sporočila, da se Grishamova, ki je bila njena tiskovna predstavnica, preden je za Sarah Sanders prišla k Trumpu, vrača. Prva dama ZDA se tega veseli, ker je bila Grishamova resnična voditeljica v vladi od prvega dne naprej in se bo odlikovala na položaju šefice njenega kabineta. S tega položaja odhaja Lindsay Reynolds, ki je odstopila z utemeljitvijo, da želi več časa preživeti z družino.

Grishamova je sporočila, da ji je še naprej v čast, da lahko služi predsedniku in prvi dami. "Moja zamenjava bo znana v naslednjih dneh in nameravam ostati v zahodnem krilu, da pomagam pri tranziciji." Grishamova ni imela nikoli redne novinarske konference v Beli hiši, ki jih je prekinila njena predhodnica Sandersova.

Grishamova v času izbruha pandemije novega koronavirusa v ZDA ni imela vidne vloge v vladi in se niti ni več udeleževala sestankov vodstva vlade. Trump je nalogo odgovora na koronavirus zaupal podpredsedniku Miku Penceu in ta to počne s svojim štabom.



V Beli hiši pod Trumpom sicer ni pomembno, kdo je tiskovni predstavnik, saj je predsednik prevzel to vlogo nase z neformalnimi srečanji z novinarji pred odhodom s helikopterjem na teren in večjimi dogodki, ko je gostil katerega od svetovnih voditeljev. Grishamova je tako kot Sandersova nastopala kot tiskovna predstavnica na televiziji Fox News, kjer je bila varna pred težkimi vprašanji.

Tudi v času pandemije je vlogo tiskovnega predstavnika svoje vlade prevzel nase predsednik Trump, ki redno nastopa vsak dan na novinarski konferenci delovne skupine za boj proti virusu. Pred dnevi je celo priznal, da jim v tem času komuniciranje z javnostjo ne gre najbolje.

"Glede odnosov z mediji smo opravili slabo delo. Ne vem koga naj krivim za to. Morda nas same. Bomo okrivili nas same. Ampak mislim, da smo naredili izjemno delo. Mislim, da smo slabo delali glede odnosov z mediji," je skušal pojasniti Trump, ki odločno zavrača kritike, da je dva meseca spal za krmilom in ni storil ničesar za pripravo na izbruh koronavirusa v ZDA.

Trdil je tudi, da bo pandemija šla mimo njih. ZDA imajo danes največ okužb na svetu, število smrtnih primerov pa je preseglo 11.000.