osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

jennifer lopez Svet24.si

Pri 49 je pokazala svoje nikoli bolj izklesano ...

zvezda Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 27. 5. do ...

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

76D02321-A027-4E57-AED0-504B9FF1A92F Svet24.si

Ines Erbus: »To je moja droga«

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

Svet

Starša v Banjaluki umrlega Davida Dragičevića zahtevata izkop njegovega trupla

Deli na:
Starša v Banjaluki umrlega Davida Dragičevića zahtevata izkop njegovega trupla

Foto: Reuters - Zbiranje ljudi v Banjaluki je preraslo v proteste proti različnim nepravilnostim v Republiki Srbski.

Starša Davida Dragičevića, ki so ga našli mrtvega v Banjaluki 24. marca lani, zahtevata izkop posmrtnih ostankov svojega sina, da bi ga lahko pokopali v Avstriji, je potrdila njegova mati Suzana Radanović. Sumljiva smrt 21-letnika je lani sprožila množične proteste, ki so jih oblasti v Republiki srbski prepovedale.

Radanovićeva je na Facebookovi strani pobude Pravica za Davida potrdila, da sta tudi uradno od občine Banjaluka zahtevala izkop sinovih posmrtnih ostankov. Vztrajata, da je bil David brutalno umorjen.

Davidova starša sta že prej napovedala, da nameravata prenesti posmrtne ostanke svojega sina z banjaluškega pokopališča v Avstrijo, ker ne želite, da bi ostali v "zločinski, zasebni, mafijski državi, v kateri je bil umorjen in v kateri njegov umor skušajo skriti".

Davidov oče je konec lanskega leta pobegnil iz Banjaluke, da bi se izognil aretaciji. Potem je v pogovoru za regionalno televizijo N1 povedal, da je pobegnil, ker naj bi predsedujoči predsedstvu BiH Milorad Dodik in notranji minister srbske entitete v BiH Republike srbske Dragan Lukač načrtovala njegov umor.Smrt Davida Dragičevića je bila uradno razglašena za samomor, ki naj bi ga domnevno storil, ker je bil obtožen kraje. Njegova starša vztrajata, da ga je umorila policija, ob tem pa so imeli podporo več tisoč protestnikov, ki so na večmesečnih shodih v Banjaluki obtožili oblasti Republike srbske, da prikrivajo umor, da bi zaščitili policiste.

Tudi skupina na Facebooku Pravica za Davida je bila vzpostavljena z namenom, da bi razsvetlili okoliščine Davidove smrti. Po več množičnih protestnih shodih je policija Republike srbske konec lanskega leta nasilno razgnala protestnike in potem prepovedala zborovanja.

V Banjaluki že mesec in pol vladajo nekakšne neuradne izredne razmere, ker lokalna policija praktično nikomur ne dovoli, da bi se zadrževal na osrednjem mestnem trgu, na katerem so lani potekali protesti, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Loading...