Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Srhljivo: Sirski upornik ugrizne v srce mrtvega Asadovega vojaka

Deli na:
Srhljivo: Sirski upornik ugrizne v srce mrtvega Asadovega vojaka

V javnosti se je pojavil videoposnetek, ki prikazuje sirskega upornika, kako ugrizne v srce mrtvega vojaka. Videoposnetek je že naletel na ostre obsodbe. Narodni svet sirske opozicije je ob tem tudi napovedal, da bodo uporniku sodili, če se bo izkazalo, da gre za resnično dejanje.

Videoposnetek sta ostro obsodila tako organizacija za človekove pravice Human Rights Watch s sedežem v ZDA in Narodni svet sirske opozicije. Slednji je v odzivu še dejal, da so tovrstna dejanja tako v nasprotju z etiko sirskega naroda kot z vrednotami in načeli svobodne sirske vojske.

Po navedbah Human Rights Watcha naj bi bil na posnetku dobro znan sirski upornik Abu Sakar iz mesta Homs. Njegovo dejanje so označili za zločin. Avtentičnosti videoposnetka sicer še niso potrdili, poroča britanska medijska mreža BBC.

Na videoposnetku sirski upornik stoji nad truplom uniformiranega vojaka in izreče stavka: "Pri Bogu prisegamo, pojedli bomo vaša srca in jetra, vas, vojakov psa Bašarja. Mi smo junaki Babe Amra." Moški nato v eni roki drži bodalo, v drugi pa srce in ga ponese k ustom. Videoposnetek se nato nenadoma konča, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vstaja proti režimu sirskega predsednika Bašarja al Asada se je začela marca 2011, od takrat pa je v državi po navedbah sirske opozicije življenje izgubilo že več kot 80.000 ljudi.