pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

nesreča, avtocesta bošnjaci Svet24.si

Voznik avta z ljubljanskimi tablicami zaspal in ...

Nataša Bekvalac Svet24.si

Brutalno pretepel srbsko pevko in dobil 8 mesecev ...

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Svet

Srbija bo uradna kandidatka za vstop v EU

Deli na:
Srbija bo uradna kandidatka za vstop v EU

Foto: Reuters

V Bruslju bo danes zasedanje članic EU, na katerem se pričakuje odločitev, da bo Srbija ta teden dobila status kandidatke za članstvo v uniji. Dokončno bodo to potrdili voditelji EU na zasedanju v četrtek in petek.

Članice unije bodo obravnavale tudi celoten osnutek sklepov zasedanja voditeljev članic EU ta konec tedna, ki bo posvečeno predvsem finančnim in gospodarskim vprašanjem. Ob robu bo podpisana pogodba o fiskalnem paktu.

Teme zasedanja so še priprave treh mednarodnih vrhov - G8, G20 in konference Združenih narodov o trajnostnem razvoju Rio +20 - ter razprava o aktualnih zunanjepolitičnih temah, konkretno o južnem sosedstvu in Siriji.

Članice unije bodo razpravljale tudi o sinteznem poročilu evropskega semestra, v okviru katerega članice unije usklajujejo svoje proračunske in gospodarske politike ter strukturne reforme.

Današnje srečanje se formalno imenuje zasedanje Sveta za splošne zadeve, v okviru katerega se sestajajo ministri ali državni sekretarji članic EU za evropske ali zunanje zadeve. Slovenijo bo zastopal državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Igor Senčar.

Loading...