tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

16260X2423 Njena.si

Tako zapeljiva je zaročenka Mirka Mayerja

Svet

Srbija bo uradna kandidatka za vstop v EU

Deli na:
Srbija bo uradna kandidatka za vstop v EU

Foto: Reuters

V Bruslju bo danes zasedanje članic EU, na katerem se pričakuje odločitev, da bo Srbija ta teden dobila status kandidatke za članstvo v uniji. Dokončno bodo to potrdili voditelji EU na zasedanju v četrtek in petek.

Članice unije bodo obravnavale tudi celoten osnutek sklepov zasedanja voditeljev članic EU ta konec tedna, ki bo posvečeno predvsem finančnim in gospodarskim vprašanjem. Ob robu bo podpisana pogodba o fiskalnem paktu.

Teme zasedanja so še priprave treh mednarodnih vrhov - G8, G20 in konference Združenih narodov o trajnostnem razvoju Rio +20 - ter razprava o aktualnih zunanjepolitičnih temah, konkretno o južnem sosedstvu in Siriji.

Članice unije bodo razpravljale tudi o sinteznem poročilu evropskega semestra, v okviru katerega članice unije usklajujejo svoje proračunske in gospodarske politike ter strukturne reforme.

Današnje srečanje se formalno imenuje zasedanje Sveta za splošne zadeve, v okviru katerega se sestajajo ministri ali državni sekretarji članic EU za evropske ali zunanje zadeve. Slovenijo bo zastopal državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Igor Senčar.

Loading...