cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Finančni ministri nadaljujejo razpravo o bančni uniji

Deli na:
Finančni ministri nadaljujejo razpravo o bančni uniji

Foto: Reuters

Finančni ministri EU bodo danes v Luksemburgu nadaljevali razpravo o bančni uniji, ki jo je v ponedeljek začela evroskupina, a oprijemljivih odločitev ni pričakovati. V ospredju je vprašanje, kako se bo polnil in deloval sklad za reševanje bank. Zasedanja se bo udeležil tudi slovenski minister za finance Uroš Čufer.

Poleg tega bodo finančni ministri v okviru priprav na zasedanje vrha EU, ki bo 24. in 25. oktobra, obravnavali indikatorje in področja za okrepljeno koordinacijo ekonomskih politik ter nadaljevali razpravo glede izboljšanja dostopa do financiranja malih in srednje velikih podjetij.

Ministri bodo tudi izmenjali mnenja o izkušnjah iz letošnjega cikla evropskega semestra ter predlogih za izboljšanje cikla v prihajajočem letu. Predlogi za izboljšave zajemajo boljše spremljanje izvajanja priporočil skozi vse leto, večjo pozornost na pokojninskih reformah, širšo razpravo o priporočilih na ministrski ravni ter zagotovitev več časa za preučitev vseh dokumentov.

Ministri bodo razpravljali tudi o pripravi na 19. zasedanje konference pogodbenic Konvencije Združenih narodov o spremembi podnebja v Varšavi od 11. do 22. novembra, kjer bo posebna pozornost namenjena izpolnjevanju zavez o zagotovitvi zadostnih finančnih sredstev za financiranje projektov na področju podnebnih sprememb v državah v razvoju.