Ajda Mlakar Dobra karma

Lepotica na televiziji očitno še ni rekla zadnje...

naslovnica izmajlova2 Svet24.si

Pred tremi leti je njen poklic visel na nitki, ...

macesnova gorica kocevski rog jansa pahor bobo10 Reporter.si

Janša pod Macesnovo gorico: Resnica je živela ...

ležeča Svet24.si

Borut Pahor: To nas skrbi, saj gre natančno tako,...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

"Planet TV ne sme končati v Orbanovih rokah"

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lea Sirk - obrez!!! Njena.si

Imena otrok teh znanih Slovencev se preberejo ...

Svet

Somalska milica se je pridružila Al Kaidi

Deli na:
Somalska milica se je pridružila Al Kaidi

Foto: Reuters

Več sto ljudi je danes na zborovanju na obrobju somalijske prestolnice Mogadiš pozdravilo združitev skrajne islamske milice Šebab z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida. Tiskovni predstavnik gibanja Šebab, Ali Mahmud Rage, je ob tem izrazil zadovoljstvo nad združitvijo, ki jo je minuli teden napovedal prvi mož Al Kaide Ajman al Zavahiri.

Kot je zbranim privržencem, ki so vzklikali različna protizahodna gesla, zagotovil Rage, je združitev z Al Kaido dokaz vračanja islamskega kalifata po vsem svetu ter pomeni krepitev vseh njihovih borcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

O številnih demonstracijah privržencev gibanja Šebab poročajo tudi iz drugih krajev po državi, med drugim z juga Somalije, kjer so v pristaniškem mestu Merka skrajneži odredili prebivalcem, naj ustavijo delo, da bi se lahko udeležili zborovanj.
 
Skrajna milica sicer nadzoruje večji del osrednjega in južnega dela Somalije, kjer pa se sooča z vse večjim pritiskom regionalnih sil, med drugim iz Kenije na skrajnem jugu, Etiopije na jugu in zahodu države ter sil Afriške unije na območju Mogadiša.
 
Vodja Al Kaide al Zavihiri je v video posnetku, objavljenem na islamističnih spletnih straneh, minuli teden sporočil, da se je milica Šebab pridružila teroristični mreži.
 
Najmočnejša uporniška skupina, ki se v Somaliji bori za strmoglavljenje šibke prozahodne vlade, je sicer že leta 2009 izrazila svojo "vdanost" tedanjemu vodji Al Kaide Osami bin Ladnu.
loading...
Loading...