gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Neuspešno reševanje francoskega talca v Somaliji: ubit talec in francoska vojaka

Deli na:
Neuspešno reševanje francoskega talca v Somaliji: ubit talec in francoska vojaka

Foto: Reuters

Francoska vojska je v noči na danes v Somaliji poskušala iz rok islamistične milice Šebab rešiti francoskega talca. Reševalna akcija se je ponesrečila in izbruhnil je spopad. Po navedbah francoskega obrambnega ministrstva je bil v spopadu ubit francoski vojak, pogrešajo pa še enega. Usoda talca pa še ni znana.

O usodi leta 2009 ugrabljenega francoskega tajnega agenta Denisa Allexa so se namreč pojavila nasprotna poročila. Medtem ko je milica Šebab oznanila, da je talec še živ, pa je francoski obrambni minister Jen-Yves Le Drian danes izrazil skrbi, da je talec med akcijo izgubil življenje. Prvotno pa je obrambno ministrstvo sporočilo, da so bili med vojaškim posredovanjem ubiti trije Francozi.

"Prišlo je do silovitega spopada, med katerim, in to izjavljam s vso previdnostjo, so ugrabitelji po vsej verjetnosti Denisa Allexa ubili," je dejal Le Drian. Minister pa je potrdil, da je bil med posredovanjem v mestu Bulo Marer, približno 110 kilometrov južno od somalijske prestolnice Mogadiš, ubit francoski vojak in 17 teroristov iz milice.

Tudi iz Šebaba so poročali o izgubah, vendar niso podali konkretnih številk. Vendar so zatrdili, da je Allex še živ in da so ga prepeljali na drugo lokacijo ter bodo o njegovi usodi odločili v nekaj dnevih. Pri milici pa prav tako trdijo, da so zajeli še enega ranjenega francoskega vojaka, poroča nemška tiskovna agencija dpa.