Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Slovenija za Nemce še vedno deloma rizična država

Deli na:
Slovenija za Nemce še vedno deloma rizična država

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Ob začetku poletne sezone so v Nemčiji več držav in njihovih delov umaknili s seznama rizičnih območij zaradi novega koronavirusa. S seznama so umaknili več delov Slovenije ter pomembnejše turistične destinacije, kot sta Francija in Grčija.

Slovenija je kot država od 23. maja na seznamu rizičnih območij, po novem pa so zaradi izboljšanja epidemiološke slike z njega umaknili Goriško, Jugovzhodno Slovenijo, Koroško, Pomursko, Savinjsko in Zasavsko, piše na spletni strani inštituta Roberta Kocha.

Na posodobljenem seznamu, ki ga je objavil inštitut Roberta Kocha, med drugim tudi ni več Belgije, Litve, Estonije in Norveške, umaknili so tudi dele Danske, Nizozemske in Španije.

Kdor pride v Nemčijo iz držav in območij, ki jih ne obravnavajo kot rizične po kopnem, mu ob prečkanju meje ni treba več upoštevati omejitve potovanj zaradi novega koronavirusa. Za letalske potnike pa še naprej velja, da morajo pred vkrcanjem na letalo predložiti potrdilo o testiranju, cepljenju ali prebolelem covidu, ne glede na državo odhoda.

Nemška vlada redno spremlja epidemiološke razmere v tujini in razlikuje med območji, kjer se širijo nevarnejše različice novega koronavirusa in območji z velikim številom okuženih. Države in območja umaknejo s seznama, če incidenca okužb na 100.000 ljudi v zadnjih sedmih dneh pade pod 50.