stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Skrivnostno izginuli Nykänen si je želel le malo miru

Deli na:
Skrivnostno izginuli Nykänen si je želel le malo miru

Na Finskem se je s srečnim koncem razpletlo skrivnostno izginotje nekdanjega slovitega smučarskega skakalca Mattija Nykänena. Legendarnega zvezdnika skakalnega športa dva dneva ni bilo na spregled, potem ko je nenapovedano odpovedal pevski nastop v gostinskem lokalu na Finskem. Zdaj je pojasnil, da je želel le nekaj miru.  

Spomin na njegove dosežke se je znova obudil prav v teh dneh. Avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer je v soboto s prvim mestom na tekmi v poletih v Vikersundu izenačil rekord 46 zmag v svetovnem pokalu legendarnega letečega Finca.

Nykänen po koncu zelo uspešne tekmovalne kariere ni bil več tako uspešen v navadnem življenju. Zabredel je v številne, predvsem z alkoholom povezane težave, na račun njegovih še vedno živih uspehov pa želi marsikateri poslovnež dvomljivega slovesa zaslužiti kakšen evro.

In tako je očitno bilo tudi v zadnjem razvpitem primeru domnevnega izginotja, zdaj 49-letnega Finca. Nykänen bi moral nastopiti v baru Morton v majhnem kraju na vzhodu Finske Rautalampiju, vendar pa ga, ko bi se moral pojaviti na odru, kjer naj bi zbrano množico zabaval s pevskim nastopom, ni bilo na spregled. Oba njegova pevska nastopa sta bila razprodana, a se nekdanji šampion brez predhodnega obvestila ali opravičila ni prikazal. Lastnik lokala je bil besen kot ris, o odpovedi pa je obvestil rumene medije, ki so seveda nemudoma pograbili zgodbo ter se razpisali o izginotju skakalne legende.

Novinarji časnika Iltalehti so legendo vendarle našli. Kje drugje kot ob pijači v nekem drugem lokalu. V prvi izjavi se je Nykänen pridušal: "Želel sem le, da me pustijo pri miru in upam, da me ne bodo več nadlegovali."