nenad kaluderović. 2jpg Svet24.si

Kdo je moški, ki je ustrelil množičnega morilca...

aladin-4 Svet24.si

Javil se je bosanski deček brez noge z znamenite ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

NATAŠA PIRC MUSAR IN ALEŠ MUSAR Reporter.si

Nataša Pirc Musar je krvavela, njen mož Aleš pa...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

Skupina Gadi Njena.si

Slovenska glasbenika osvojila Triglav

slovenija kosarka reprezentanca Ekipa24.si

Nepričakovano! Košarkarska reprezentanca ostala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Selektor Kuvajta v Srbiji ustreljen v zemljiškem sporu

Deli na:
Selektor Kuvajta v Srbiji ustreljen v zemljiškem sporu

Foto: Reuters

Iz Srbije prihaja tragična vest o strelskem obračunu, v katerem je 86-letni možakar v Požarevcu v petek streljal s pištolo v Gorana Tufegdžića in ga huje ranil. Po podatkih policije je bil povod za strelski obračun spor zaradi parcele velike šest arov. Tufegdžić je selektor kuvajtske nogometne reprezentance in je bil v Srbiji na dopustu.

Enainštiridesetletni nogometni strateg se bori za življenje, krogla ga je namreč zadela v prsni koš, njegovo zdravstveno stanje pa ostaja kritično, so poročale srbske Večernje novosti. Po streljanju so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico v Požarevcu, kjer so ga operirali in mu odstranili kroglo, zaradi kritičnega stanja pa so ga nato prepeljali na urgenco v Beogradu.

Tufegdžić je v Požarevcu kupil parcelo v bližini svoje družinske hiše in je že hotel začeti z gradbenimi deli, ko je prišel navzkriž s sosedom, ki je prodaji, sporno parcelo je prodala njegova hčerka, nasprotoval. Po prepiru je sosed potegnil pištolo, za katero je menda imel orožni list, in streljal v kuvajtskega selektorja.

Tufegdžić je kuvajtsko izbrano vrsto prevzel leta 2009, pred tem je bil pomočnik selektorja. Pod njegovim vodstvom so se Kuvajtčani leta 2011 prebili v azijski pokal in leta 2010 osvojili pokal zalivskih držav ter istega leta še pokal zahodnoazijskih nogometnih zvez. Tufegdžić je v preteklosti, leta 1987, igral za nižjeligaški nogometni klub FK Mladi Radniki, kasneje pa se je posvetil trenerski karieri.