irena pan 1 Dobra karma

Znana novinarka verjame, da obstaja še veliko ...

profimedia-0586058472 Svet24.si

Vroča Elizabeth Hurley gola na snegu

jansa otroci urska insta Reporter.si

Kdo pri Janševih skrbi za otroka, ko Urška ...

avtomobil, krško, stopnišče Svet24.si

FOTO: Voznica zapeljala vzvratno in pristala na ...

3f82f867106de689e316b681d0587208 Necenzurirano

Počivalškov dobavitelj "golfov" ruši Janši ...

jasna-kuljaj Odkrito.si

Kako premor oddaje Pri Črnem Petru komentira ...

tjasa hrovat steklasa Njena.si

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in ...

Svet

Šef Twitterja se zaveda, kaj prinaša blokada Trumpa: To bo imelo realne in znatne posledice

Deli na:
Šef Twitterja se zaveda, kaj prinaša blokada Trumpa: To bo imelo realne in znatne posledice

Soustanovitelj Twitterja Jack Dorsey - Foto: Profimedia

Izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey je v sredo zagovarjal odločitev o zaprtju računa ameriškega predsednika Donalda Trumpa na tem družbenem omrežju. Ob pa tem je opozoril, da gre za nevaren presedan in posledico tega, da družbenim omrežjem ni uspelo spodbuditi "zdrave" ravni komunikacije.

"Da smo morali prepovedati račun, bo imelo realne in znatne posledice," je Dorsey glede odločitve svojega podjetja zapisal v vrsti tvitov.

Po nasilnem vdoru Trumpovih privržencev v kongres je predsedniku odreklo gostoljubje več družbenih omrežij, ki jih je v svojem mandatu uporabljal za komuniciranje z javnostjo. Poleg Twitterja so Trumpove račune prepovedali Facebook, Instagram, Twitch in Snapchat, YouTube pa je začasno onemogočil njegov kanal. Upravitelji družbenih omrežij so se za to odločili, da ne bi Trump omrežij izkoristil za morebitno podžiganje novih izgredov ob inavguraciji svojega naslednika Josepha Bidna.

Twitter je bil sicer glavno Trumpovo orodje za vsakodnevno komuniciranje z 88 milijoni sledilcev. Na njem je objavljal svoje izjave, odločitve, širil pa je tudi napačne in lažne informacije.

Ustanovitelj spletne enciklopedije Jimmy Wales je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP ocenil, da sta Facebook in Twitter zelo dolgo časa ravnala narobe, ko je Trump na njunih omrežjih objavljal neutemeljene trditve, vključno s tistimi o nepravilnostih in prevarah na predsedniških volitvah v ZDA 3. novembra. "Zelo jasno je bilo, da širi lažne informacije," je poudaril. Po mnenju Walesa je odgovornost za napad na Kapitol 6. januarja "stoodstotno v Trumpovih rokah".

Loading...