porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Odstopila Trumpova svetovalka za odnose z javnostmi

Deli na:
Odstopila Trumpova svetovalka za odnose z javnostmi

Foto: Profimedia

Odstopila je svetovalka ameriškega predsednika za odnose z javnostmi Sarah Huckabee Sanders, je na družbenem omrežju Twitter zapisal Donald Trump. Ob tem se ji je zahvalil za njeno več kot triletno delo v njegovi administraciji.

Sandersova bo Belo hišo zapustila konec junija, Trump pa jo je volivcem domače zvezne države Arkansas ponudil kot "fantastično" bodočo kandidatko za guvernerko. Ta položaj je zasedal že njen oče republikanec Mike Huckabee.

Sandersova je položaj tiskovne predstavnice Bele hiše zasedala od sredine leta 2017, v tem času pa se je tolikokrat zapletala v prepire z dopisniki Bele hiše, da se je enostavno po zgledu šefa odločila preklicati redne novinarske konference.

Formalne novinarske konference ni bilo že vse od 11. marca, pred tem pa so potekale "kampanjsko". Niti niso bile potrebne, saj je nalogo svojega tiskovnega predstavnika prevzel Trump sam s pomočjo Twitterja.


Njen predhodnik Sean Spicer, ki je moral že prvi službeni dan v nasprotju z vsemi dokazi prepričevati Ameriko in svet, da je imel Trump največjo množico na inavguraciji v zgodovini, je na položaju vzdržal le pol leta.

Spicer je občasno še kaj priznal, zaradi česar je imel težave s Trumpom, Sandersova pa je od začetka do konca dosledno in bojevito branila vsako šefovo izjavo in odločitev, zaradi česar so jo kritiki obtožili, da je izgubila vso kredibilnost.

Zadnje tedne in mesece se je omejila predvsem na dajanje izjav naklonjenim medijem, kot je televizija Fox News, ki nikoli ne podvomijo v njene ali predsednikove izjave. Obramba predsednika, ki je po štetju Washington Posta doslej izrekel že okrog 2000 laži, je bilo naporno delo.

Preiskava posebnega tožilca o ruskem vpletanju v ameriške volitve je med drugim razkrila, da je sama priznala, da je podala povsem neutemeljeno izjavo o tem, da "nešteti" agenti FBI izražajo podporo Trumpovi odločitvi, da odpusti direktorja FBI Jamesa Comeyja.

loading...
Loading...