Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golobovi so se odpovedali twitterju: po treh tednih jim še niso odklenili računa, zato so obupali nad njim

Deli na:
Golobovi so se odpovedali twitterju: po treh tednih jim še niso odklenili računa, zato so obupali nad njim

Avtobus Svobode - Foto: Bobo

Stranka Gibanje Svoboda ne bo več uporabljala družbenega omrežja Twitter. Po njihovih navedbah se je sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in sovražnega govora, pri tem pa nočejo več sodelovati, so sporočili.

"Skoraj tri tedne je minilo, odkar je bil naš račun zaradi tehnične napake začasno zaklenjen in v tem času smo ugotovili, da Twitterja za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljanov o aktivnostih stranke ne potrebujemo," so pojasnili.

Analize po njihovih navedbah kažejo, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja ozek krog ljudi, hkrati pa se je "sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine - predvsem gre za člane in podpornike nekaterih političnih strank - zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in sovražnega govora".

Glede na ravnanja in napovedi novega lastnika oz. vodstva Twitterja se lahko po njihovem pričakuje, da bodo nedostojni komunikaciji in sovražnemu govoru še dodatno odprli vrata. "V Gibanju Svoboda pri tem nočemo več sodelovati in tudi ne bomo, vse dokler bo raven komunikacije na Twitterju takšna, kot je zdaj," so še zapisali.

Spomnili so na volilno obljubo, da bodo na vseh ravneh družbe vzpostavili kulturni dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo. O aktivnostih pa bodo državljane še naprej podrobno obveščali na njihovem profilu Facebooku in Instagram, na spletni strani ter s transparentnim delom njihovih predstavnikov, so napovedali.