mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Savdski princ besen, ker je na lestvici najbogatejših šele na 26. mestu

Deli na:
Savdski princ besen, ker je na lestvici najbogatejših šele na 26. mestu

Al Valid bin Talal - Foto: Reuters

Savdski princ Alvalid bin Talal je besen na revijo Forbes, ki naj bi pri sestavljanju lestvice najbogatejših Zemljanov podcenila vrednost njegovega premoženja. Forbes je Alvalida z bogastvom v vrednosti 20 milijard dolarjev na lestvici za leto 2013 namreč uvrstil "le" na 26. mesto, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na spletni strani Alvalidovega investicijskega sklada Kingdom Holding so zapisali, da bo princ odslej bojkotiral Forbesovo lestvico najbogatejših. Princ je od prvega moža revije Steva Forbesa zahteval, da se ga z lestvice odstrani, pojasnil pa je tudi, da njegovi zaposleni ne bodo več sodelovali z ekipo, ki ocenjuje vrednost premoženja svetovnih multimilijarderjev.

"Za tak korak se je princ odločil, ker čuti, da ne more več sodelovati v postopku, katerega posledica je uporaba nepravilnih podatkov in ki je očitno osnovana na način, ki vlagatelje in institucije z Bližnjega vzhoda postavlja v deprivilegiran položaj," navaja izjava.


Ob tem pa so v holdingu zainteresirane napotili na konkurenčno lestvico Bloomberga, na kateri se Alvalid z 28 milijardami dolarjev premoženja uvršča na 16. mesto. Ta lestvica po mnenju princa uporablja "natančnejše metode" za izračunavanje vrednosti premoženja.

Izjava sicer ne navaja, koliko princ sam verjame, da ima pod palcem. A v Forbesu pravijo, da je Alvalid svoje premoženje ocenil na 29,6 milijarde dolarjev. S tem bi se na lestvici za letošnje leto uvrstil na konec prve deseterice najbogatejših Zemljanov.

Pri Forbesu so se sicer na obtožbe odzvali s kritičnim člankom, ki princa prikazuje kot človeka, obsedenega z javno podobo. Ob tem pa so ga obtožili, da svoj holding izkorišča za napihovanje svoje finančne teže. Princ "ne more upravičiti" ocene, ki bi presegla 20 milijard dolarjev. "Še vedno najbogatejši mož v arabskem svetu. Še vedno dve milijardi nad lansko vrednostjo. A 9,6 milijarde pod tem, kar trdi princ," so zapisali.