Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

Roštiljada Odkrito.si

FOTO: Roštiljada – Poglejte, KDO je bil v ...

liverpool navijaci pariz policija Ekipa24.si

Kaos pred finalom lige prvakov! Navijači ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sarkozy: Nobene zarote evropskih voditeljev ni

Deli na:
Sarkozy: Nobene zarote evropskih voditeljev ni

Foto: Reuters

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je danes zavrnil poročila, da naj bi se desno usmerjeni evropski voditelji zarotili proti njegovemu socialističnemu tekmecu Francoisu Hollandeu. Sarkozy je sicer priložnost izkoristil za to, da je tekmeca označil za osamljenega med evropskimi voditelji tako na desnici kot levici.

Voditelji Nemčije, Velike Britanije, Italije in Španije, ki vsi prihajajo z desnega političnega pola, so zanikali poročanje nemškega tednika Der Spiegel, da so sklenili ustni dogovor, da se pred aprilskimi predsedniškimi volitvami v Franciji ne bodo sestali z Hollandeom, ki mu ankete napovedujejo zmago.

"Mislite, da voditelji nimajo pomembnejših opravkov, kot so takšni dogovori? Jaz nisem z nikomer govoril o tem," je zatrdil Sarkozy med obiskom v pokrajini Picardy severno od Pariza.

Sarkozy je kljub temu vztrajal, da je Hollande osamljen, predvsem zaradi načrtov za uvedbo 75-odstotnega davka za dohodke nad milijonom evrov, zaradi česar mu je v javnomnenjskih raziskavah močno zrasla podpora.

"Mislim, da težava gospoda Hollandea ni dogovor proti njemu, Francozi se morajo odločiti, nihče drug, temveč to, da je malo potoval, zato se ne zaveda, kako preprosto se premikajo ljudje in dobrine," je poudaril.

Sarkozy meni, da bi Hollandeov načrt iz Francije pregnal davkoplačevalce z najvišjimi dohodki, nasprotovali pa naj bi mu tudi njegovi evropski kolegi iz vrst socialistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.