Zoran Janković Svet24.si

Janković okrcal ljubljansko Levico: Niti SDS jih ...

gospodarski minister Matjaž Han Svet24.si

Magna bo Sloveniji vrnila denar

20150112-00580293 Necenzurirano

Ko je hišni dobavitelj "zlizan" z bolnišnico: ...

mala seva buzekijan pernula pl Reporter.si

Miro Senica in Katarina Kresal sta sanjala, da ...

djokovic Ekipa24.si

Ufff, kakšne besede Đokovića: Ne vem, če bom ...

Rock Hudson je bil izjemno privlačen in prodoren igralec v Hollywoodu v petdesetih in šestdesetih le Odkrito.si

Od bleščečega Hollywooda do krute bolezni

nagrade Ekipa24.si

Nov škandal! Lionel Messi se je požvižgal na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sarkozy: Nobene zarote evropskih voditeljev ni

Deli na:
Sarkozy: Nobene zarote evropskih voditeljev ni

Foto: Reuters

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je danes zavrnil poročila, da naj bi se desno usmerjeni evropski voditelji zarotili proti njegovemu socialističnemu tekmecu Francoisu Hollandeu. Sarkozy je sicer priložnost izkoristil za to, da je tekmeca označil za osamljenega med evropskimi voditelji tako na desnici kot levici.

Voditelji Nemčije, Velike Britanije, Italije in Španije, ki vsi prihajajo z desnega političnega pola, so zanikali poročanje nemškega tednika Der Spiegel, da so sklenili ustni dogovor, da se pred aprilskimi predsedniškimi volitvami v Franciji ne bodo sestali z Hollandeom, ki mu ankete napovedujejo zmago.

"Mislite, da voditelji nimajo pomembnejših opravkov, kot so takšni dogovori? Jaz nisem z nikomer govoril o tem," je zatrdil Sarkozy med obiskom v pokrajini Picardy severno od Pariza.

Sarkozy je kljub temu vztrajal, da je Hollande osamljen, predvsem zaradi načrtov za uvedbo 75-odstotnega davka za dohodke nad milijonom evrov, zaradi česar mu je v javnomnenjskih raziskavah močno zrasla podpora.

"Mislim, da težava gospoda Hollandea ni dogovor proti njemu, Francozi se morajo odločiti, nihče drug, temveč to, da je malo potoval, zato se ne zaveda, kako preprosto se premikajo ljudje in dobrine," je poudaril.

Sarkozy meni, da bi Hollandeov načrt iz Francije pregnal davkoplačevalce z najvišjimi dohodki, nasprotovali pa naj bi mu tudi njegovi evropski kolegi iz vrst socialistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.