profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sarkozy: Nobene zarote evropskih voditeljev ni

Deli na:
Sarkozy: Nobene zarote evropskih voditeljev ni

Foto: Reuters

Francoski predsednik Nicolas Sarkozy je danes zavrnil poročila, da naj bi se desno usmerjeni evropski voditelji zarotili proti njegovemu socialističnemu tekmecu Francoisu Hollandeu. Sarkozy je sicer priložnost izkoristil za to, da je tekmeca označil za osamljenega med evropskimi voditelji tako na desnici kot levici.

Voditelji Nemčije, Velike Britanije, Italije in Španije, ki vsi prihajajo z desnega političnega pola, so zanikali poročanje nemškega tednika Der Spiegel, da so sklenili ustni dogovor, da se pred aprilskimi predsedniškimi volitvami v Franciji ne bodo sestali z Hollandeom, ki mu ankete napovedujejo zmago.

"Mislite, da voditelji nimajo pomembnejših opravkov, kot so takšni dogovori? Jaz nisem z nikomer govoril o tem," je zatrdil Sarkozy med obiskom v pokrajini Picardy severno od Pariza.

Sarkozy je kljub temu vztrajal, da je Hollande osamljen, predvsem zaradi načrtov za uvedbo 75-odstotnega davka za dohodke nad milijonom evrov, zaradi česar mu je v javnomnenjskih raziskavah močno zrasla podpora.

"Mislim, da težava gospoda Hollandea ni dogovor proti njemu, Francozi se morajo odločiti, nihče drug, temveč to, da je malo potoval, zato se ne zaveda, kako preprosto se premikajo ljudje in dobrine," je poudaril.

Sarkozy meni, da bi Hollandeov načrt iz Francije pregnal davkoplačevalce z najvišjimi dohodki, nasprotovali pa naj bi mu tudi njegovi evropski kolegi iz vrst socialistov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.