profimedia-0344545381 Svet24.si

FOTO: Putin družinam mobiliziranih zagotavlja 5 ...

Jasleen Kaur, singh Svet24.si

FOTO: Delavec v sadovnjaku našel trupla ...

Kustrin1 Necenzurirano

Kuštrinovi prvoborci delajo pri zasebnikih

2-hisa koseski bajer-pl2 Reporter.si

To so bogati Slovenci, ki so pripravljeni za svoj ...

olimpija green dragons Ekipa24.si

Bodo Olimpiji odvzeli točke in jo izključili iz ...

007, james-bond Odkrito.si

60 let v službi njegovega veličanstva

vincic Ekipa24.si

Uh, kaj mu počnejo navijači Barce! Slovenskemu ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Samomor pred ameriškim kongresom: zaletel se je v barikado, streljal v zrak in se ubil

Deli na:
Samomor pred ameriškim kongresom: zaletel se je v barikado, streljal v zrak in se ubil

Američan, ki ga je policija kasneje identificirala kot 29-letnega Richarda Yorka iz Delawara, je v nedeljo zgodaj zjutraj zapeljal z avtomobilom v barikado pred kongresno palačo v Washingtonu in začel streljati v zrak, nakar je izvršil samomor. Policija meni, da ni meril na nobenega določenega člana kongresa.

Policija napada ni nemudoma povezala z grožnjami proti FBI in kongresu po preiskavi na posestvu nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa Mar a Lago na Floridi, vendar preiskava še traja.

Napad spominja na tistega aprila lani, ko je moški zapeljal avtomobil v dva kongresna policista, pri čemer je bil ubit veteran zračnih sil.

York je treščil v barikado, njegov avto se je vnel, nakar je začel streljati v zrak. Ko so se mu policisti približali, se je ubil.

FBI in Ministrstvo za domovinsko varnost ZDA po preiskavi na Trumpovem domu dobivata vse več groženj z nasiljem proti policijam, sodnikom in vladnim uradnikom, vključno z grožnjo o nastavitvi tako imenovane umazane bombe - to je radioaktivne bombe - pred sedež FBI v Washingtonu.

Vse več je tudi pozivov k oboroženemu uporu in državljanski vojni, čeprav pa večina analitikov meni, da so Američani razen kakšnih prenapetih posameznikov na srečo po domače povedano preveč leni, da bi se šli državljanske vojne in verjetno bo šlo večinoma za grožnje.