prom-dance Svet24.si

Maturantski ples lep spomin, a velik finančni ...

PP 3-feb21 Svet24.si

Zdrava malica ali kosilo regačico, malce ...

780143_072-pop Necenzurirano

Kakšen bi bil Pop TV pod Janšo? Poglejte v ...

brglez han Reporter.si

Ozadje kongresa SD: Kučan proti Hanu, glavna ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Kate Middleton je v ZDA postala prava spletna zvezda .. Odkrito.si

Kim Kardashian - neprimerne objave o Kate ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Degradacija Boštjana Lindava? Bivši prvi policist v državi se seli na policijsko postajo Škofja Loka

Deli na:
Degradacija Boštjana Lindava? Bivši prvi policist v državi se seli na policijsko postajo Škofja Loka

Boštjan Lindav - Foto: Marko Vaupotič / M24

O kadrovskih zadevah na policiji samostojno odloča vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije, se je notranji minister Boštjan Poklukar odzval na najnovejše kadrovske premestitve na policiji. Med njimi je tudi nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, ki se po poročanju medijev seli na policijsko postajo v Škofji Loki.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com se je v. d. generalnega direktorja policije Senad Jušić odločil za prve premike nekaterih zaposlenih iz vodstva policije, ki so zdaj nameščeni v Tacnu. Ti se bodo preselili na različne policijske uprave po Sloveniji, ob čemer se selitve na druge lokacije po neuradnih informacijah portala začnejo že danes.

Poleg nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava, ki se po informacijah 24ur.com seli v pisarno na policijski postaji Škofja Loka, se iz Tacna selijo še Igor Lamberger, ki je pod prejšnjo oblastjo nekaj časa vodil Nacionalni preiskovalni urad, kasneje pa je bil vodja službe generalnega direktorja policije. Zdaj odhaja v Nacionalni forenzični laboratorij.

Nekdanji prvi mož Policijske uprave Ljubljana, kasneje pa namestnik generalnega direktorja policije Antona Olaja, Janez Rupnik se vrača na ljubljansko policijsko upravo. Danijel Lorbek, nekdanji direktor uprave uniformirane policije pa odhaja na Policijsko upravo Maribor, je poročal portal. Po prav tako neuradnih informacijah 24ur.com v Tacnu ostaja nekdanji namestnik generalnega direktorja Olaja Danijel Žibret.Minister Poklukar danes ni želel komentirati premestitve Lindava na policijsko postajo Škofja Loka. Kot je poudaril, je policija samostojen in avtonomen organ, kadrovske odločitve znotraj policije pa so v pristojnosti vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije, zato je to treba vprašati njega, je poudaril.

"Ko sem Lindava seznanil, da iščem novega generalnega direktorja policije, sem se mu zahvalil za njegovo delo. Povedal se mu, da verjamem, da bo še naprej ostal profesionalec znotraj policije, in verjamem, da tudi bo," je ob robu seje DZ danes poudaril Poklukar.

Na poročanje medijev v zvezi s kadrovskimi premestitvami znotraj policije se je na seji DZ odzval tudi poslanec SDS Žan Mahnič. Kot je izpostavil, še nobena vlada ni tako degradirala nekdanjega v. d. generalnega direktorja policije, kot se je to zgodilo v času aktualne vlade. Ob tem se Mahnič sprašuje, ali je to morda posledica dejstva, da Lindav ni želel pomesti pod preprogo preiskave, ki naj bi zoper Gen-I potekala na tožilstvu in policiji. Mahnič je ob tem spomnil še, da je aktualna vlada že drugič v svojem mandatu zamenjala vodstvo policije.