nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Salzburg ne želi gostiti Evrovizije leta 2015

Deli na:
Salzburg ne želi gostiti Evrovizije leta 2015

Foto: Reuters

Avstrijska prestolnica klasične glasbe Salzburg ni navdušena nad tem, da bi gostila tekmovanje za pesem Evrovizije 2015, ker je letos zmagala njihova bradata predstavnica Conchita Wurst. Konservativno vodstvo dežele Salzburg je nedvoumno povedalo, da bi Mozartovo rojstno mesto moralo ostati zavezano Salzburškemu festivalu in klasičnim koncertom.

Evrovizijski dogodek ne ustreza Salzburgu in njegovi edinstveni kulturni podobi v svetu, ki si jo je ustvaril s festivalom in drugimi visokokakovostnimi umetniškimi oblikami, je poudaril guverner Wilfried Haslauer.

Medtem so druga avstrijska mesta, kot sta Dunaj in Gradec, že ponudila prizorišča, kjer bi avstrijska javna televizija ORF lahko pripravila tekmovanje, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Haslauer tako ne deli navdušenja, s katerim so nekateri avstrijski politiki in umetniki, pa tudi javnost pozdravili zmago Conchite Wurst in s tem priložnost, da bo njihova država lahko gostila prihodnji Eurosong.

Zmaga 25-letnega homoseksualca s pravim imenom Tom Neuwirth sicer ni bila dobro sprejeta v Rusiji in nekaterih vzhodnoevropskih državah, denimo v Srbiji in na Poljskem. Kljub temu so ruski televizijski gledalci, sodeč po njihovih izidih glasovanja, zmagovalno pesem Rise Like a Phoenix v soboto uvrstili na tretje mesto.