Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ryanair: Cepiva bodo pomagala letalskemu prometu

Deli na:
Ryanair: Cepiva bodo pomagala letalskemu prometu

Foto: Profimedia

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair zahvaljujoč cepivom proti covidu-19 pričakuje precejšnje okrevanje letalskega prometa do konca poznega poletja. Medtem ko naj bi v prvem letošnjem polletju letel z okoli 50 odstotkov običajnih zmogljivosti, bi jih lahko od julija do septembra dvignil na 80 odstotkov.

O pričakovanjih družbe je ta teden na konferenci spregovoril prvi mož največjega nizkocenovnega letalskega prevoznika v Evropi Michael O'Leary. Prepričan je, da bo lahko Velika Britanija po uspešni kampanji cepljenja kmalu ponovno vzpostavila letalske povezave z Evropo, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Tako je Ryanair za poletje napovedal okoli 2300 poletov tedensko. Leteti namerava na 480 linijah, med njimi je 26 novih, vključno s tistima med Londonom in grškima otokoma Santorini ter Zakintos.

Da bi spodbudil rezervacije, je Ryanair potnikom omogočil brezplačne spremembe potovalnih načrtov. Hkrati pa je O'Leary dejal, da bodo morda morali potniki na Ryanairovih poletih do leta 2022 nositi maske.

Februarja je sicer Ryanair opravil 95 odstotkov poletov manj kot v enakem mesecu lani, torej v zadnjem mesecu, preden je bila razglašena pandemija covida-19. Ta je močno udarila po letalskih prevoznikih, saj so mnoge države zaprle meje in uvedle druge omejitvene ukrepe, ki so odgnali turiste ter preprečili izvedbo poslovnih dogodkov, hkrati pa se mnogi potniki raje izogibajo zaprtim prostorom, kot so letališča in letala.

Britanski premier Boris Johnson je sicer nedavno ocenil, da je za načrtovanje počitnic še prezgodaj. Stanje po njegovem ostaja zahtevno, več podrobnosti pa bi lahko bilo znanih v začetku aprila, ko bo vlada znova pregledala načrt odprave omejitvenih ukrepov.