Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Letalski prevozniki podaljšali prekinitev letov na Kitajsko

Deli na:
Letalski prevozniki podaljšali prekinitev letov na Kitajsko

Foto: Lufthansa

Letalski prevozniki iz skupine Lufthansa in finski letalski prevozni Finnair so danes prekinitev letov na celinsko Kitajsko, ki so jo uvedli zaradi izbruha novega virusa, podaljšali do konca marca, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Družbe Lufthansa, Swiss in Austrian Airlines so prekinitev letov v Peking in Šanghaj, sprva napovedano do 29. februarja, podaljšali do 28. marca. Lufthansa je že pred tem do konca marca odpovedala lete na druge destinacije v celinski Kitajski, in sicer Nanjing, Shenyang in Qingdao.

Zaradi manjšega povpraševanja bo Lufthansa tudi zmanjšala število letov v Hongkong, kamor je doslej letela brez sprememb, z 19 povezavami na teden. Swiss bo v marcu v Hongkong letel z manjšimi letali, so po poročanju dpa povedali v družbi in dodali, da bodo spremljali razvoj dogodkov.

Tudi prevoznik Finnair je zaradi izbruha virusa in manjšega povpraševanja vse lete na celinsko Kitajsko - družba leti v Peking in Šanghaj - odpovedal do 28. marca. V Hongkong bo družba med 1. in 28. marcem namesto dvakrat letela enkrat dnevno.

Lete na Kitajsko je konec januarja ustavila ali omejila vrsta letalskih prevoznikov, med njimi British Airways, Air France, Cathay Pacific in Lion Air Group.