horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Ruskega tajkuna Borisa Berezovskega našli mrtvega

Deli na:
Ruskega tajkuna Borisa Berezovskega našli mrtvega

Foto: Reuters

Ruskega milijarderja Borisa Berezovskega so danes našli mrtvega na njegovem domu v Surreyu v Veliki Britaniji. Kot je poročal britanski BBC, ni znano, kako je umrl 67-letnik, ki ga iščejo v Rusiji. Preživel je že vrsto poskusov umorov, vključno z bombnim napadom, v katerem je umrl njegov šofer, navaja BBC.

Njegovo smrt je potrdil tudi njegov tiskovni predstavnik, ki pa drugih podrobnosti ni navedel. Dejal je, da bo kasneje objavil sporočilo v imenu družine.

Po poročanju medijev naj bi ga našli mrtvega v kadi. Njegov ruski odvetnik Aleksander Dobrovinski je za rusko tiskovno agencijo Itar-Tass dejal, da so ga poklicali iz Londona in mu povedali, da je umrl zaradi samomora ali srčne kapi. V zadnjih tednih naj bi utrpel več kapi. Drugi viri tega niso potrdili. Dejal je še, da naj bi bil zadnje čase zelo depresiven, da je bil "praktično uničen" in da je prodajal svoje slike.

Berezovski je sicer lani izgubil sodno bitko z ruskim tajkunom Romanom Abramovičem in je moral pristati na plačilo 56 milijonov dolarjev.

Berezovski je obogatel v 90. letih prejšnjega stoletja, ko si je pridobil politični vpliv v času pokojnega ruskega predsednika Borisa Jelcina. Po prihodu sedanjega predsednika Vladimirja Putina na oblast je zaradi kazenskih ovadb zaradi goljufij in nezakonitega prilaščanja državnega premoženja leta 2000 pobegnil v Veliko Britanijo. Leta 2003 je dobil politični azil.

Rusija je večkrat zaman zahtevala njegovo izročitev, saj je bil večkrat obsojen v odsotnosti, tudi zaradi pozivov na državi udar.

loading...
Loading...