lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Ruskega tajkuna Borisa Berezovskega našli mrtvega

Deli na:
Ruskega tajkuna Borisa Berezovskega našli mrtvega

Foto: Reuters

Ruskega milijarderja Borisa Berezovskega so danes našli mrtvega na njegovem domu v Surreyu v Veliki Britaniji. Kot je poročal britanski BBC, ni znano, kako je umrl 67-letnik, ki ga iščejo v Rusiji. Preživel je že vrsto poskusov umorov, vključno z bombnim napadom, v katerem je umrl njegov šofer, navaja BBC.

Njegovo smrt je potrdil tudi njegov tiskovni predstavnik, ki pa drugih podrobnosti ni navedel. Dejal je, da bo kasneje objavil sporočilo v imenu družine.

Po poročanju medijev naj bi ga našli mrtvega v kadi. Njegov ruski odvetnik Aleksander Dobrovinski je za rusko tiskovno agencijo Itar-Tass dejal, da so ga poklicali iz Londona in mu povedali, da je umrl zaradi samomora ali srčne kapi. V zadnjih tednih naj bi utrpel več kapi. Drugi viri tega niso potrdili. Dejal je še, da naj bi bil zadnje čase zelo depresiven, da je bil "praktično uničen" in da je prodajal svoje slike.

Berezovski je sicer lani izgubil sodno bitko z ruskim tajkunom Romanom Abramovičem in je moral pristati na plačilo 56 milijonov dolarjev.

Berezovski je obogatel v 90. letih prejšnjega stoletja, ko si je pridobil politični vpliv v času pokojnega ruskega predsednika Borisa Jelcina. Po prihodu sedanjega predsednika Vladimirja Putina na oblast je zaradi kazenskih ovadb zaradi goljufij in nezakonitega prilaščanja državnega premoženja leta 2000 pobegnil v Veliko Britanijo. Leta 2003 je dobil politični azil.

Rusija je večkrat zaman zahtevala njegovo izročitev, saj je bil večkrat obsojen v odsotnosti, tudi zaradi pozivov na državi udar.

Loading...