porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Ruska in ameriška vojaška ladja skoraj trčili! (VIDEO)

Deli na:
Ruska in ameriška vojaška ladja skoraj trčili! (VIDEO)

Foto: YouTube

V bližini Filipinov v Tihem oceanu sta skoraj trčili ruska in ameriška vojaška ladja. Razlog za skorajšnje trčenje še ni znan, a se sedma flota ameriške mornarice in ruska tihomorska flota medsebojno obtožujeta za incident, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah ameriške flote se je ruski rušilec približal ameriški vojaški križarki na 15 do 30 metrov, s čimer naj bi ruska stran kršila pravila o varni plovbi. Ameriška ladja je namreč plula po zastavljeni poti z enako hitrostjo, ko je ruska ladja pospešila in se ji nevarno približala.

Ruska flota medtem trdi, da je ameriška vojaška križarka spremenila svojo smer in prekrižala pot ruskemu rušilcu, ki je moral potem izvesti manever, da je preprečil trčenje.

Ruska tiskovna agencija Tass je še poročala, da se je tihomorska flota pritožila pri pristojnemu ameriškemu poveljstvu. Pritožbo pa je napovedala tudi ameriška stran, piše britanski BBC.

Strani se sicer pogosto obtožujeta nevarnih vojaških manevrov. Lani so ZDA objavile posnetek, na katerem rusko vojaško letalo nad Črnim morjem prestreže pot ameriškemu vojaškemu letalu. ZDA so trdile, da je bilo to neodgovorno, Rusija pa je pojasnila, da so želeli preprečiti vdor v ruski zračni prostor.

loading...
Loading...