favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin kritičen do sil v ZDA, ki žrtvujejo ameriško-ruske odnose

Deli na:
Putin kritičen do sil v ZDA, ki žrtvujejo ameriško-ruske odnose

Trumpovo srečanje s Putinom. - Foto: Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin je bil včeraj kritičen do sil v ZDA, ki so po njegovih besedah pripravljene žrtvovati rusko-ameriške odnose za svoje lastne ambicije. S tem se je odzval na ameriške kritike ponedeljkovega vrha med njim in ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom v Helsinkih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je poudaril v nagovoru ruskim diplomatom v Moskvi, sta se s Trumpom kljub razlikam v stališčih strinjala, da trenutni odnosi med državama v več vidikih niso zadovoljivi in so celo slabši kot v času hladne vojne.

Vrh pa je ocenil kot uspešnega. "Naivno bi bilo pričakovati, da bomo zadeve, ki so se nakopičile v več letih, rešili v nekaj urah ter nihče ni pričakoval, da se bo to zgodilo. A vseeno mislim, da nam je uspelo priti na pot k pozitivnim spremembam," je še dejal Putin. "Kot največji jedrski sili imamo še posebno odgovornost za strateško stabilnost in varnost," je poudaril.

Odzval se je tudi na nedavne Trumpove očitke Nemčiji, da je zaradi projekta plinovoda Severni tok 2 vedno bolj odvisna od Rusije. "Rusko-evropski projekti, tudi Severni tok 2, so izključno gospodarske narave ter nimajo nobenega političnega ozadja," je poudaril ruski predsednik.

Putin je tudi pozval mednarodno skupnost, naj okrepi humanitarno pomoč Siriji. Ob tem se je ruskim diplomatom in vojski zahvalil za prizadevanja za rešitev konflikta v tej bližnjevzhodni državi. "To je pomagalo ohraniti suverenost Sirije, v prihodnosti pa bo nujno zagotoviti pogoje za obnovo sirskega gospodarstva in vrnitev beguncev," je še dejal po poročanju ruske tiskovne agencije Tass.