feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Rusijo in Ukrajino zajel »stoletni snežni vihar«

Deli na:
Rusijo in Ukrajino zajel »stoletni snežni vihar«

Foto: Reuters

Zima se je z vsem zamahom vrnila tudi v Rusijo in Ukrajino. Državi je zajel najhujši snežni vihar v zadnjih desetletjih; v naslednjem tednu naj bi zapadlo toliko snega, kot so ga nazadnje izmerili pred 50 leti, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Številni kraji so že ostali brez elektrike, v Ukrajini pa je na pomoč priskočila tudi vojska.

Kot svarijo meteorologi, bo snežilo še ves teden in na koncu bi lahko bilo toliko snega, kot so ga nazadnje namerili pred 50 leti. Ocenjujejo, da gre za "stoletni vihar".

Snežiti je začelo v nedeljo in v samo 24 urah je v Moskvi zapadlo najmanj 20 centimetrov snega, kar je na cestah povzročilo pravi kaos. Snežne službe ne uspejo sproti čistiti snega s cest in ulic. Promet je močno otežen in v mestu se nabirajo kilometrske kolone.

Poleg tega so se temperature ponoči znova spustile na okoli 25 stopinj Celzija pod ničlo, čez dan pa je okoli minus osem stopinj Celzija.


Podobno je v Ukrajini, kjer je na pomoč priskočila tudi vojska s svojimi oklepniki, na katere so namestili snežne pluge. Župan Kijeva, Aleksander Popov je razglasil izredno stanje in opozoril, da bo tako vsaj do konca tedna.

Javne službe so danes v Kijevu bolj ali manj zaprte, podobno pa je tudi z mnogimi drugimi podjetji, kjer so delavci danes ostali kar doma, še navaja dpa.

Posebej hudo je bilo na območju Krima in ruske pokrajine Krasnodarsk, kjer je zmanjkalo elektrike. Na območju ukrajinskega kraja Poltava je prek 100 krajev dobesedno odrezanih od sveta. Tudi na zahodu Ukrajine je odrezanih najmanj 100 krajev, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

V snegu je v nedeljo zvečer obtičal celo avto z ukrajinskim premierom Nikolajem Azarovom, ki si je želel ogledati, kako poteka odstranjevanje snega na ulicah Kijeva. Njegovi varnostniki in voznik so se nato morali precej potruditi, da so avto znova spravili v pogon, še poroča Itar-Tass.

loading...
Loading...