pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Romunski premier se po plagiatorskem škandalu odpoveduje doktorskemu nazivu

Deli na:
Romunski premier se po plagiatorskem škandalu odpoveduje doktorskemu nazivu

Foto: Reuters

Romunski premier Victor Ponta se je dve leti potem, ko so se pojavili očitki, da je njegov doktorat plagiat, odpovedal doktorskemu nazivu, je danes zapisal na svojem Facebook profilu. Leta 2012 sta dve akademski komisiji potrdili Pontejevo plagiatorstvo.

Ponta je svojo odločitev sporočil rektorju univerze. V sporočilu je premier zatrdil, da se bo za doktorski naziv z novo disertacijo potegoval po koncu svoje politične kariere. Ob tem je zagotovil, da bo doktorat v skladu s takrat veljavnimi standardi in zahtevami.

Plagiatorski škandal je izbruhnil leta 2012, ko so se v medijih pojavili očitki, da je Ponta prepisal dele svoje doktorske disertacije o delovanju Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) iz leta 2003. Dve akademski komisiji sta nato to potrdili.

A pod pritiskom Pontove strankarske kolegice, izobraževalne ministrice Ecaterine Andronescu, je nato svet za etiko ministrstva za izobraževanje izdal nasprotno mnenje, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Vrhovno državno tožilstvo se nato ni odločilo za sprožitev postopka proti Ponti.

Ta je ves čas zatrjeval, da ni plagiator. Zakaj se je sedaj odločil odpovedati doktorskemu nazivu, ni pojasnil. Odločitev, ali bo dejansko ostal brez naziva, je sedaj v rokah univerze.