zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Red Bull ostal brez Vettla, zdaj pa so ekipi ukradli še zmagovalne pokale

Deli na:
Red Bull ostal brez Vettla, zdaj pa so ekipi ukradli še zmagovalne pokale

Foto: Reuters

Nič kaj zadovoljni niso bili pri ekipi formule 1 Red Bull po nočnem vlomu v tovarno v britanskem Milton Keynesu. Potem ko so se pred dnevi uradno razšli z nekdanjim svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom, so zdaj ostali še brez številnih pokalov, ki pa moštva s krili za razliko od Nemca niso zapustili prostovoljno, saj so jih ukradli.

Za zdaj še neznani storilci so v noči s petka na soboto vlomili v zgradbo, kjer ima moštvo svoj sedež. Odnesli so več kot 60 pokalov, povzročili pa so še precej dodatne škode, saj so za vlom izbrali precej grob način - z avtomobilom so se zaleteli v vhodna vrata, potem pa v notranjosti pobrali vse, kar so lahko.

Čeprav se na prvi pogled zdi, da je bil ulov vlomilcev bogat, pa je vodstvo moštva že sporočilo, da vrednost lovorik ni materialna, pač pa predvsem čustvena. Na srečo Red Bulla pa so bile številne ukradene lovorike le replike, medtem ko imajo originale skrbneje spravljene.


Britanska policija je sporočila, da je bilo na delu šest tatov, uporabili pa so dve vozili. S terencem so se prebili v zgradbo, plen pa odpeljali s kombijem. V poslopju je bil takrat samo en varnostnik, ki v vlomilskem ropu ni bil poškodovan.

"Šokirani smo zaradi nočnega dogodka. Vlomilci so odnesli pokale, ki niso zgolj last moštva, ampak je v njih delo posameznikov, v vsakem je vloženega ogromno truda in odrekanja. Za nas je njihova vrednost neprecenljiva, toda na trgu bodo imeli za vse, ki niso člani moštva, malo vrednosti. Poleg tega pa so bile številne razstavljene lovorike le kopije," je dejal vodja moštva Christian Horner.

Ker bi tatovi pokale zaradi njihovega izvora težko prodali, v moštvu domnevajo, da jih bo doletela žalostna usoda. "Predvidevamo, da bodo barabe zdaj naše pokale pretopile. Cene srebra so trenutno visoke, pokalov kot takih pa ne bi mogli prodati," je bil slabe volje svetovalec ekipe Helmut Marko.