Mario Pavlović Odkrito.si

»Po 40 letih se počutim kot zmagovalec!«

Lucas Dobson Svet24.si

Lucasa so iskali več dni, družini pa so danes ...

angel Svet24.si

Za sodelovanje z angeli obstaja tudi nekaj pravil

ladja atlantia Svet24.si

Žena zastrupljenega Italijana o trenutkih groze ...

maja Šuput Svet24.si

FOTO: Hrvaška pevka z nogo soprogu držala ...

Miro Tomassini, Vlado Kreslin Njena.si

Umrl dolgoletni sodelavec Vlada Kreslina

filip flisar Njena.si

Tako velika je že hči Filipa Flisarja

Svet

Razvpita bivša Trumpova sodelavka: Melania komaj čaka konec mandata, da se bo ločila od Trumpa

Deli na:
Razvpita bivša Trumpova sodelavka: Melania komaj čaka konec mandata, da se bo ločila od Trumpa

Foto: Profimedia - Trump naj bi Melano varal po rojstvu Barrona, trdi porno zvezdnica Stormy Daniels.

Nekdanja sodelavka ameriškega predsednika Donalda Trumpa in nekdanja tekmovalka v njegovem resničnostnem šovu Vajenec Omarosa Manigault je objavila tajne posnetke pogovorov s Trumpom, potem ko je dobila odpoved v Beli hiši. S tem je poskrbela za nova razburjenja v Washingtonu.

Trumpovo administracijo so komentatorji že doslej primerjali z resničnostnim šovom, podobnim njegovemu Vajencu, zaradi katerega je na pločniku slavnih v Hollywoodu dobil svojo zvezdo. Z razkritji nekdanje tekmovalke pa so te primerjave dobile potrditev in še več.

Trump je Manigaultovo pripeljal v Belo hišo kot svetovalko, zdaj pa je napisala knjigo "Snet s tečajev", v kateri objavlja podrobnosti dela v Beli hiši in trdi, da je skrivaj posnela pogovor s Trumpom in šefom kabineta Johnom Kellyjem, ko jo je slednji lani odpustil v pogovoru na štiri oči v tako imenovani "situacijski sobi" Bele hiše. Ta bi sicer morala biti posebej zavarovana pred tovrstnim početjem.

Ameriški mediji, ki niso povsem Trumpovi, Manigaultovo in njenih trditev ne jemljejo kot verodostojne, vendar pa razkritja o skrivnem snemanju sprožajo vprašanja o stanju nacionalne varnosti ZDA zaradi oseb, ki jih je s seboj na sedež ameriške vlade pripeljal Trump. Skrivaj ga je snemal tudi njegov nekdanji odvetnik Michael Cohen, New York Times pa ima informacije o tovrstnem početju še najmanj ene osebe.

Foto: Reuters - Omarosa Manigault-Newman je nekdanja Trumpova svetovalka.

Manigaultova v času propagiranja svoje knjige med drugim Trumpa obtožuje rasizma in meni, da predsedniku napreduje demenca. Bela hiša jo je ostro napadla, v ponedeljek zjutraj pa se je - po lastnih besedah sicer nerad - vključil še predsednik ZDA. V vrsti tvitov je med drugim priznal, da ji je dal službo v Beli hiši, ker je jokala zanjo in ker je o njem govorila same lepe stvari.

Trumpovi podporniki opozarjajo, da je 40-letna Manigaultova pred dvema desetletjema že delala v vladi. Res je bila pri podpredsedniku Alu Goru, vendar za kratek čas, dokler niso ugotovili, da je nesposobna in so jo poslali v ministrstvo za kmetijstvo, kjer ni ostala dolgo. Njeni sodelavci v Trumpovi Beli hiši o njej nimajo dobrega mnenja, saj naj bi bila prepirljiva, svojeglava, nesposobna in neresna, kar zadeva točnost prihajanja na sestanke.

Trump je zdaj priznal, da so bile njene največje kvalifikacije lepe besede o njem, obenem pa je bila temnopolta ženska v Beli hiši pripravno orodje za zavračanje trditev o predsednikovem rasizmu ali šovinizmu.

Manigaultova kot kaže ni mirno prenesla, da ji je Kelly pokazal vrata. Med drugim trdi, da so ji za molk o delu v Beli hiši ponujali mesečno plačilo v višini 15.000 dolarjev, kar naj bi zavrnila.

"Ko je prišel na krov general Kelly, mi je rekel, da je zguba, ki dela le težave. Povedal sem mu, naj poskuša zadeve urediti, če je možno, ker je o meni govorila le velike stvari - dokler ni bila odpuščena," je tvitnil Trump.

Manigaultova, ki je v ZDA znana predvsem pod svojim imenom, je pogovor s Kellyjem posnela decembra lani, del posnetkov pa je posredovala medijem in televizija NBC jih je objavila. Na njih Kelly namiguje, naj odide mirno, če želi ohraniti svoj ugled in kredibilnost. Objava posnetka je razjezila Belo hišo in tiskovna predstavnica Sarah Sanders je sporočila, da to kaže na popolno brezobzirnost do nacionalne varnosti ZDA. S tem se strinjajo tudi Trumpovi kritiki.Manigaultova je v odgovoru na Trumpove tvite povedala, da je žalostno, da ob vsem tem, kar se dogaja v ZDA, najde čas, da jo žali. Nato je vodo speljala na rasistični mlin in se skušala prikazati kot žrtev, ker je temnopolta. "To je vzorec njegovega vedenja s temnopoltimi in se ne zna zadržati," je povedala za televizijo NBC.

Omarosa se je po sestanku s Kellyjem sicer šla pritožit Trumpu in je posnela tudi ta pogovor. Predsednik ji je povedal, da ni vedel, da so jo odpustili. Izrazil je obžalovanje, a namignil, da sam nima ničesar s tem in da ji ne more pomagati. "Hudiča res mi ni všeč, da greš," ji je povedal. Omarosa sedaj meni, da je pravi šef Bele hiše general Kelly, kar bi ji Trumpovi kritiki zelo radi verjeli.

Trump jo je sicer v vrsti tvitov med drugim opredelil za zmešano, za sodrgo, za osebo, ki ni pametna, ampak zlobna. Spomnil je, da je bila med oddajo Vajenec kar trikrat odpuščena, da ji ni nikoli uspelo v življenju in ji ne bo ter da ga je s solzami v očeh prosila za službo v Beli hiši.

Ker ga je hvalila, je potem to storil. Trump je izrazil zavedanje, da obstreljevanje z Omaroso po Twitterju sicer ni "predsedniško obnašanje", vendar je bil v to pač prisiljen, ker bodo "lažni mediji" njene besede vzeli za suho zlato.

Newsweek je medtem včeraj objavil nekaj odlomkov iz Omarosine knjige, med njimi tudi o prvi dami Melanii Trump. Omarosa izraža mnenje, da prva dama komaj čaka na priložnost, da se loči od Trumpa, odločitev za bizarna oblačila pa naj bi bil pasivno-agresivni način kaznovanja predsednika.

Melania naj bi Donalda skušala po objavi neslavnih posnetkov hvaljenja, kaj vse lahko počne z ženskami, pred predsedniško debato 2016 spraviti v zadrego z roza srajco od Guccija z ovratnikom, ki se mu reče "pussy bow".

Podoben razlog naj bi bil tudi za njeno jakno med obiskom centra za pridržanje priseljencev, na kateri je v času, ko je vlada ločevala otroke od staršev pisalo: "Meni sploh ni mar, je tebi?". Marigaultova meni, da je jakno dala nase, da izrazi jezo, ker jo je predsednik poslal čistit lastno nesnago zaradi politike ločevanja otrok od staršev.

Omarosa v knjigi prav tako izraža mnenje, da je zakon predsednika in prve dame v bistvu končan in Melania naj bi le še čakala, da se konča Trumpovo predsednikovanje. "Po mojem mnenju šteje vsako minuto do konca mandata, da se bo lahko ločila," ocenjuje.

Loading...