Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putinov sibirski tiger v iskanju hrane odtaval na Kitajsko

Deli na:
Putinov sibirski tiger v iskanju hrane odtaval na Kitajsko

Foto: Reuters

Ogrožen sibirski tiger, ki ga je v divjino izpustil ruski predsednik Vladimir Putin, je v iskanju hrane odtaval čez mejo v sosednjo Kitajsko, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Putin je tigra Kuzjo skupaj s še dvema sibirskima tigroma, Borjo in Ilono, v divjino izpustil maja letos.

Kuzja - ki nosi sledilno napravo - po navedbah lokalnih kitajskih oblasti v novem domu ne bo čutil pomanjkanja hrane. "Po potrebi lahko v regijo spustimo tudi nekaj živine, samo zato, da ga nahranimo," so sporočile lokalne oblasti.

Kitajske oblasti sicer skušajo ujeti tigra v objektiv in določiti njegovo natančno lokacijo, medtem ko obenem odstranjujejo vabe za živali, kar bi lahko tigrovo gostovanje v novem okolju pripeljalo do hitrega konca.

Odnosi med Pekingom in Moskvo so se sicer v zadnjih letih znatno izboljšali, saj se je Rusija obrnila k svoji azijski sosedi kot trgovinski partnerici, medtem ko sta ZDA in Evropa zaradi krize v Ukrajini uvedli stroge sankcije proti Rusiji.

Sibirski tiger je znan tudi po imenu amurski tiger. Na stotine jih je nekoč živelo v bujnih borovih in hrastovih gozdovih Mandžurije, a skozi stoletja se je njihovo število zaradi divjega lova krepko zmanjšalo. Sedaj ocenjujejo, da jih na Kitajskem živi le še nekaj deset. V Rusiji naj bi jih živelo še več kot 400, še navaja AFP.